Reus: …hihetetlenül büszkék lehetünk a második félidő okán

“Ez a meccs tükrözte azt, ahogy folytatnunk kell a szezont, ezért is volt rendkívül fontos ez a mai győzelem” – mondta Emre Can a Skynak a lefújást követően. Marco Reus hozzátette: “Tisztában vagyunk a saját erősségeinkkel, és továbbra is meg kell ezeket mutassuk – az lenne az ideális, ha ez konzisztensen sikerülne 90 percen át”. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Mindenki tudja, hogy saját magam legnagyobb kritikusa vagyok. Ma ez egy hatalmas előrelépés volt mind számomra, mind a csapat számára. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy a második félidőben ilyen teljesítményt nyújtottunk. A mérkőzés nyitánya nagyon, nagyon nehéz volt, a Lipcse folyamatosan nyomás alatt tartott minket. Jobban ki tudtuk használni a területeinket a második félidőben, és többet is birtokoltuk a labdát. Vissza tudtuk őket szorítani, és utána rendkívül veszélyes támadásokat folytattunk. A Lipcse egy lenyűgöző ellenfél, akik a legkevesebb gólt kapták idén. Ha ezt is figyelembe vesszük, hihetetlenül büszkék lehetünk a második félidő okán. Tisztában vagyunk a saját erősségeinkkel, és továbbra is meg kell ezeket mutassuk – az lenne az ideális, ha ez konzisztensen sikerülne 90 percen át.”

Emre Can: “A győzelem igazán jót tett nekünk. Miután csereként beálltam, agresszívnak kellett lennem, kértem a labdát, és irányítottam előre a játékunkat – próbáltam a csapatot segíteni. Mindenki tisztában volt azzal, hogy ez egy különösen fontos mérkőzés a számunkra. Ez a meccs tükrözte azt, ahogy folytatnunk kell a szezont, ezért is volt rendkívül fontos ez a mai győzelem. Jól reagáltunk az első félidő történéseire a második játékrészben, és megérdemelten győztünk. Az ilyen rangadókon muszáj határozottan játszani. Az első játékrész nem volt túl jó a részünkről, de nagyobb intenzitással vágtunk bele a másodikba, ez sokat segített rajtunk. Jó passzokkal operáltunk, és van egy Erling Haalandunk elöl, aki hihetetlen gyors. Összességében remekül teljesítettünk.”