Sancho nyitása és Haaland duplája 3 pontot ért a Dortmundnak

A 15. forduló csúcsmérkőzése a Fekete-Sárgák sikerét hozta, a 2. helyen álló Lipcse ugyanis 3-1 arányban alulmaradt a BVB-val szemben hazai pályán.

Mindkét fél tisztelte a másik játékerejét, éppen ezért tisztán látszott, hogy a hibák elkerülésére játszanak szemben a kockázatvállalással a csapatok. A játék jelentős része a két büntetőterület közötti részen zajlott, és bár a Lipcse 54%-ban birtokolta a labdát, a Dortmund ugyanekkora arányban nyert több párharcot. A 28. percben azonban szerencsétlenség ütött be, a vendégek ugyanis elvesztették Axel Witselt, akit sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére Emre Can állt be.

Ugyan a Lipcse öt játékossal is támadott (a támadó hármas játékát Angelino és Haidara egészítette ki), nem tudtak utat törni maguknak a vendégek védelmén, a BVB nagyon magabiztosan védekezett, és az utolsó tizenöt percre kezdte el keresni a lehetőségeket az előretörésre az első játékrészben.

Az első “igazi” kapuralövési kísérlet a mérkőzésen Reus nevéhez fűződött – a csapatkapitány négy, Lipcse elleni mérkőzésen már két-két góllal és assziszttal letette a névjegyét korábban -, és sokat elmond, hogy ez már a második játékrész eseménye volt. Hummels állított meg egy támadást és továbbított Sanchónak, aki kiugratta Reust. Gulácsi szögletre tudta menteni az akciót, amit végül Can fejelt fölé a 49. percben.

Nem sokkal később Haaland és Reus játszottak össze egy akció során gyönyörűen, és Haalandot nem tudták megállítani a jobb oldalon – a norvég visszapasszolt Reusnak a 16-oson belül, aki gyönyörűen sarkazott tovább az érkező Sanchonak, az egyedül maradt játékos pedig tisztán lőhetett, erős kísérletét esélye sem volt védenie Gulácsinak, így az 55. percben a vendégek jutottak előnyhöz. Három perccel később közel volt az előnynövelés, Haaland lövése szögletre pattant ki, az érkező labdát Guerreiro lőtte el, de nem talált kaput, majd Sancho is hibázott ugyanonnan, ahol korábban eredményes volt. A 65. perc során Haaland Sanchótól kapott remek labdát, de a magyar hálóőr azt a kapufára tudta kitolni – ez két perccel később a túloldalon is megismétlődött, Olmo is tesztelte a faszerkezetet, miután a csapat a cseréit követően formációt váltott, és a friss játékosokat beküldve kívánta felpörgetni csapatát Nagelsmann.

A Dortmund is frissített, Zagadou állt be a 69. percben Delaney helyére, és két percre rá a BVB újabb találatot ünnepelt. Haaland verekedte át magát négy játékoson is, majd Sanchónak passzolt ki balra. A fiatal brit Guerreiróval és Cannal is összejátszott, mielőtt betekerte a labdát, ahol Haaland a légipárbajt megnyerve bólintott sikeresen a hálóba közelről. A csapat ráadásul nemcsak, hogy úgy tűnt, immáron kényelmesen nyer, még tovább tudta növelni előnyét – Reus adott egy remek labdát Haalandnak, akinek nem gyűlt meg a baja Gulácsival, a kapust megkerülve az üres kapuba passzolta a labdát. Sörloth ugyan még tudott szépíteni a hosszabbításban, mivel Bürki szenzációs védése után a labda elé pattant, a végeredményt már ez nem befolyásolta, nagyon fontos három pontot szerzett meg a csapat a Lipcse otthonában.

A mérkőzés videós összefoglalója: