Sancho és Haaland Fischer és Seeler előtt jár

Mint ahogy az idei szezonban oly sokszor, a Borussia Dortmund a szünet után javult fel, és megérdemelt győzelmet vívott ki magának. Az első játékrészben egy kapuralövést sem jegyzett a csapat, ám a következő 45 percben 15-ször is kísérleteztek, ennek során három góllal és győzelemmel jutalmazták meg magukat.

Fokozott forma: A BVB Edin Terzic irányítása alatt öt tétmeccsből négyet is megnyert, az egyetlen megingás az Union Berlin otthonában esett meg, a hazaiak 2-1-re nyertek a 13. játéknapon.

A Lipcse, mint boldog vadászmező: Zsinórban harmadjára nyert idegenben a Fekete-Sárga alakulat a Lipcse ellen – egyetlen másik csapat sem tudott még az otthonukban egynél többször nyerni.

Szünet után javulás: A Dortmund 31 góljából 26-ot a második félidőben szerzett, és a mostani mérkőzésen 15-5 volt a kapuralövési mutató a vendégek javára ebben a játékrészben.

Megtört: A lipcsei védelem 429 perc után kapitulált újra.

Formában: Jadon Sancho az első 13 fordulóban nem talált be egyszer sem, immáron viszont zsinórban két mérkőzésen is eredményes volt a bajnokságban, és ez a szám háromra nő, ha a kupát is idevesszük. Ez volt a fiatal brit 32. bajnoki találata 91 pályára lépés alatt a Bundesligában, ezzel ő a legfiatalabb a Bundesliga történetében, aki ennyi gólt tudott jegyezni ennyi idősen (20,79 éves). Sancho ezzel Klaus Fischert előzte meg, aki 32. találatakor 20,82 éves volt.

Történelmi forma: Erling Haaland megismételte a tavalyi formáját Lipcsében, és duplájával 25 bajnoki alatt megszerezte előbb 24., majd 25. találatát a német élvonalban. Soha egyetlen játékos nem szerzett ennyi találatot ennyi mérkőzés alatt, az előző rekordot Uwe Seeler tartotta, aki 23 találatig jutott.

Változatlan: Edin Terzic ugyanazt a csapatot jelölte a kezdőbe, amely együttes 2-0-ra nyert a Wolfsburg ellen. 2020 májusa óta ez volt az első alkalom, hogy a BVB ugyanazzal a kezdőcsapattal állt ki zsinórban két mérkőzésen.