95 mérkőzés alatt 33 gól – Sancho rekordot döntött

Megérdemelt győzelmet ünnepelhetett jó teljesítménye után a Borussia. A statisztikák a hazaiak oldalán állnak: 10-1-es szögletarány, 14-5-ös kapuralövés, 64%-os labdabirtoklás és 57%-ban megnyert párharcok. Sem a hátrány, sem a kihagyott büntető nem törte meg a BVB lendületét. A mérkőzés érdekességei következnek.

Megszakítva: A BVB három, győzelem nélküli találkozó után nyert újra, megszerezve ezzel az idei 10. győzelmüket a bajnokságban.

Fordulat: A Fekete-Sárgák zsinórban negyedjére egyenlítettek ki 1-0-ás hátrányból, és másodjára nyertek az idei kiírásban úgy, hogy meg kellett fordítani a találkozót (legutóbb a 8. játéknapon, a Hertha elleni 5-2 során fordított akkor még Favre együttese).

Ráhangolódás: A BVB 38 góljából 30 (79%) a második félidőben született.

Mérföldkő: Jadon Sancho 33. góljánál tart a Bundesligában, ehhez 95 meccsre volt szüksége, és ő a legfiatalabb játékos (20,85 év), aki elérte ezt a mérföldkövet, az előző rekordot 20,86 évvel Klaus Fischer tartotta. Az első 13 bajnokin, a téli szünet előtt Sancho nem tudott gólt szerezni, 2021-ben viszont már háromnál jár, korábban a Wolfsburgot (14. forduló) és a Lipcsét (15. forduló) mattolta.

Befejezőember: 2019. május 11.-e után először volt közvetlenül érintett egy gólban Thomas Delaney. Akkor a Fortuna Düsseldorf elleni 3-2-re megnyert találkozón volt eredményes. A mai találattal egy 21 mérkőzés óta tartó gólínséget szakított meg, és eddigi 11 Bundesligában szerzett góljából 6-ot fejjel szerzett.

Győzelmi széria: Marwin Hitz harmadik alkalommal lépett pályára idén a bajnokságban, a vállsérüléssel bajlódó Roman Bürkit váltotta. A harmadik és negyedik játéknapon lépett még pályára, akkor két győzelem és két, kapott gól nélküli mérkőzés lett az eredmény, előbb a Freiburg kapott négyet, majd a Hoffenheim távozott 1-0-ás vereséggel. Hitz legutóbb a kupában volt utoljára a kapuban karácsony előtt, akkor a Braunschweig maradt alul 2-0-ra. Összességében ez volt a 19. tétmeccse a BVB színeiben, a mérlege 16 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség.

Kimaradás: Erling Haaland második büntetőjét végezte ma a Bundesligában, mérlege 50%-os. Az első büntetőre az első játéknapon, a Mönchengladbach ellen került sor.

Első: Először az idei bajnoki szezonban a BVB szabadrúgásból szerzett gólt.

Évforduló: Marco Reus 200. alkalommal lépett pályára a BVB mezében a Bundesligában, a csapatkapitány 94 gólnál jár a csapat mezében.

Öngól: 2018. augusztus 26. óta először esett öngól a Borussia Dortmund ellen. Azon a napon Marcel Sabitzer vette be saját kapuját a Lipcse ellen 4-1-re megnyert találkozón.