Can: “A győzelem, mi igazán számít, és ezt kiharcoltuk”

A gólszerző Emre Can és a dupla gólpasszt kiosztó Thomas Delaney egyaránt megosztotta véleményét a Paderborn elleni kupamérkőzést követően. Can kiemelte, hogy a győzelem az, ami igazán számít, míg Delaney a hosszú mérkőzés utáni kimerültséget említette meg többek között. A mérkőzés reakciói következnek.

Emre Can: “Nem hiányzott nekünk a hosszabbítás, de ez egy kupamérkőzés, és a győzelem az egyetlen, ami számít. Egy hónap múlva a történtekről már nem fog beszélni senki. 2-0-ig elég erősen teljesítettünk, onnan kissé leengedtünk, nem tettük bele azt az extrát, ami addig vitt minket, ez nem volt jó, ráadásul a Paderborn támadóbbra váltott a második játékrészben. Jól teljesítettek, elismerésem feléjük. Ahogy azt említettem, ez egy kupamérkőzés, és már nem egy jó csapat kiesett a sorozatból. A győzelem, mi igazán számít, és ezt kiharcoltuk, innentől pedig lépésről-lépésre vennünk kell az akadályokat tovább.”

Thomas Delaney: “Teljesen kimerültem, és begörcsöltem a mérkőzés végén. Ez általában nem esik meg vele, de néha előfordulnak ilyenek: nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, és erre a hosszabbításra nem lett volna szükség a mi szemszögünkből. Mentünk tovább, igyekeztünk megszerezni a harmadik találatot, és úgy gondolom, erre voltak is lehetőségeink. Hallottam, hogy a Leverkusen is kiesett, a Bayern számára hamarabb véget ért a sorozat – ez is azt igazolja, hogy nem mindig egyszerű a csapatok dolga a kupában. Mi mindig megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Néha az ilyen mérkőzéseken, mint amilyen a miénk volt az érzelmek túlfűtötté válnak, és a Paderborn részéről semmi vesztenivaló nem volt, így bele is adtak mindent, amire csak képesek. Ha hamarabb meglőttük volna a harmadik gólunkat, talán nyugodtabbá vált volna a dolgunk a mérkőzés hátralevő részére.”

Edin Terzic: “Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a rendszerünkön végzett változtatás működött. Képesek voltunk területeket nyitni magunk előtt, és középen rengetegszer letámadhattunk Delaney és Sancho munkájának köszönhetően. 30 perc környékén kezdett változni a játék képe, ekkor túl szűkre vettük a területet, túl sokat ültünk a labdán, így elveszítettük a területeinket. Az ellenfelünket meginvitáltuk, hogy támadjon le minket – ettől lendületet is kaptak, és visszajöttek a találkozóba – jól is játszottak, remekül küzdöttek a legvégsőkig.”