2-1-es vereséggel zártunk a Freiburg otthonában.

Vereséget szenvedett a Borussia Dortmund a Bundesliga 20. játéknapján, a Freiburg otthonában a hazaiak nyertek 2-1-re. Ugyan a 76. percben Moukoko szépíteni tudott, a csapat már nem tudott visszajönni legalább egy egyenlítéssel a mérkőzésbe.

Négy támadó játékossal nyitott a Freiburg, és nyomás alá helyezték hamar a vendégeket, akik rákényszerítették a BVB-t arra, hogy átengedjék a labdát a nyitó percekben. Bár a Dortmund elég nehezen lendült bele a játékba, mégis mindkét nagyobb helyzete a játék korai szakaszában esett: Can a negyedik percben 25 méterről lőtt kapura, és lövése a kapufán csattant, majd a 13. percben Reyna ugratta ki Haalandot, ám a norvég kísérletét Müller hatalmas védéssel hárította a gólvonalról.

A hazaiak a 9. percben veszélyeztettek komolyabban először, Jeong helyzetét Hitz csak kiütni tudta, végül Akanji volt, aki tisztázni tudott az érkező freiburgi játékos elől. Három perccel később Höfler került közel a gólszerzéshez egy szabadrúgást követően, ám továbbra is 0-0 maradt az állás.

Nem látszott, hogy a Dortmund megtalálná formáját, és szinte sosem jutottak a hátsó négyes védelem mögé. Ugyan 61%-ban birtokolták a labdát, és ugyanilyen arányban nyerték a párharcokat, valamint lövésekben is 6-2-es mutató állt a statisztikákban a javukra félidőben, mégsem látszott a csapaton igazán, hogy a győzelemért harcolna.

A második játékrész Brandt nélkül kezdődött meg, akit Bellingham váltott le, ám beállása nem lesz a legemlékezetesebb számára, hiszen hamar kétgólos hátrányba került a csapat. Az első találatot Jeong jegyezte, aki 20 méterről lőtt kapura a 49. percben, majd három perccel később Schmid duplázta meg az előnyt – a védő a büntetőterület széléről eresztett el egy lövést, és bár Hitz kitolta azt a kapufára, a labda visszapattant rá, majd onnan a hálóban kötött ki.

Terzic erre reagálva a 60. percben cserélt, Delaney és Reus helyén Dahoud és Moukoko folytatta a játékot, utóbbi játékos a 63. percben már majdnem szépített is 17 méterről. A BVB továbbra sem találta helyét a mérkőzésen, és jól látszott, hogy egy hibás passz is képes volt Haalandból egy erős csalódást kiváltani. Sokáig azonban nem lehetett bosszús, mivel a 76. percben már passza igen sikeres volt, Moukoko pedig ezt kihasználva a sarokba lőtte a játékszert, 2-1-re szépítve az állást.

Támadások hulláma zúdult a hazaiakra, a Freiburg a végén már öt védővel állt ki, és saját térfelükön zajlott a játék. Nem volt könnyű dolguk, de az idő nekik kedvezett, a Fekete-Sárgák túl későn ébredtek fel. Bár Moukokónak még volt egy jó helyzete a hosszabbításban, de Müller azt hárítani tudta, így végül 2-1-es hazai sikerrel zárult a találkozó.

A mérkőzés videós összefoglalója: