Meg kell mutatnunk az erősségeinket a Freiburg ellen

Edin Terzic vezetőedző kiadta az ukázt, négy nappal a túlórába torkolló Paderborn elleni kupacsata után Freiburgba látogat a Borussia.

Egyelőre túlzás lenne azt állítani, hogy kezd formába lendülni a Borussia Dortmundi, de igaz ami igaz, egy kisebb hullámvölgy után az előző két mérkőzését sikerült megnyernie a csapatnak – még ha a Paderborn elleni csörte hosszabbra is sikeredett a vártnál.

“Intenzív és mindenképpen fél órával hosszabb mérkőzés volt, mint kellett volna lennie. Meglehetősen elfáradt a csapat”

– bosszankodott a Freiburg elleni találkozó előtt Edin Terzic visszaemlékezve a kupameccsre.

Bár a keddi mérkőzés sok energiát vett ki a játékosokból, ezzel együtt nem járt vezéráldozattal, a régebb óta sérült játékosokon kívül mindenki tudja vállalni a játékot szombaton és visszatérhet Mats Hummels is, aki a Paderborn elleni mérkőzést kihagyta.

A Freiburg különleges helyet foglal el a német labdarúgásban

A BVB szombati ellenfele sokkal frissebben várhatja a következő bajnokit, ugyanis a Freiburg már a Német Kupa második körében búcsúzott a sorozattól, így hét közben nem kellett pályára lépniük. A Fekete-erdei alakulat jól kezdte a bajnokságot, jelenleg a tabella kilencedik helyén tanyázik és összességében elmondható, hogy egy masszív középcsapattá nőtte ki magát. Ugyanakkor, Christian Streich együttese az előző fordulóban sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Wolfsburgtól.

“A Freiburg különleges helyet foglal el a német labdarúgásban. Streich mester kiváló munkát végez, csapata pedig évről évre konzisztens, jó teljesítményt nyújt.”

– dicsérte meg a Borussia trénere a szombati riválist.

A Freiburgot nem sújtotta hasonló csapás mint a Dortmundot, jelesül, hogy a szurkolók távollétében megcsappan hazai pályán mutatott ereje, legutóbbi hat hazai pályán lejátszott mérkőzésébőll egyet sem veszített el a csapat.

“Az intenzitás és az összetartás a legnagyobb erősségeik, de természetesen egyénileg is akadnak jó futballistáik. Sok keresztlabdával operálnak és veszélyesek a tizenhatoson belül, erre külön figyelmet kell fordítanunk és alkalmazkodnunk kell a játékstílusukhoz”

– fogalmazta meg a mérkőzés kulcsát Terzic, aki kitért arra is, hogy a Freiburg kifejezetten hasonló futballt játszik mint az Augsburg, de elengedhetetlen, hogy az elsőtől az utolsó percig odategye magát a csapat.

“A Freiburg elleni találkozóinkból kiindulva nem számítunk arra, hogy a hazai csapat csak kontratámadásokkal akar majd megzavarni minket. Biztosak vagyunk benne, hogy ki tudjuk iktatni az ellenfél erősségeit, és meg tudjuk mutatni a sajátjainkat”

– zárta Terzic a sajtótájékoztatót.

Folytatni a jó sorozatot

Ami a csapatok közös történelmét illeti, a Borussiának egyetlen Bundesliga-csapat ellen sincs olyan hosszú aktív veretlenségi szériája, mint a Freiburg ellen, ez most jelenleg 19 mérkőzésnél tart. Ezen időszak alatt idegenben hét alkalommal tudott nyerni a Dortmund két döntetlen mellett. A BVB ráadásul csak egy freiburgi kirándulása alkalmával nem szerzett gólt, 2017 szeptemberében 0-0-val zárult a mérkőzés.