“Szeretnénk minden olyan tényezőt kiküszöbölni a játékunkban, amik miatt vereségek érnek minket”

Edin Terzic a Freiburg elleni találkozót követően kiemelte, azon dolgoznak továbbra is, hogy minden tényezőt kiküszöböljenek, amik a vereségekért felelősek a csapat játékában. Ezt Manuel Akanji is megerősítette, miszerint változtatni kell néhány dolgon ahhoz, hogy újra nyerni tudjanak, míg Can is a folytatásra ösztökél, hozzátéve, hogy ilyen helyzetben sem szabad egymást hibáztatni, pozitívan kell hozzáállni a hibák kijavításához. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: “Nyilvánvalóan csalódottak és dühösek vagyunk amiatt, ahogy ez a mérkőzés zajlott, újfent olyan hibákat követtünk el, amiknek nem lett volna szabad megtörténniük. Több kell mindannyiunktól ahhoz, hogy sikeresekké válhassunk. Rengeteg területünk volt a játékra, és néhány alkalommal jól is építettük fel az akciókat, de rengeteg elhibázott passz jellemezte a játékot, amit egyszerűen nem engedhet meg magának egy csapat. Keményen kell dolgoznunk, és pozitívnak kell maradnunk, és késznek kell lennünk arra, hogy még több energiát bele tudjunk adni, még többet tudjunk futni, ha a helyzet azt kívánja, és ez nem csak akkor érvényes, amikor már 2-0-ás hátrányban vagyunk. Szeretnénk minden olyan tényezőt kiküszöbölni a játékunkban, amik miatt vereségek érnek minket. A megoldások keresése fontos üggyé vált, és holnaptól kezdve erre fekszünk rá. A mai teljesítmény után dühösek és csalódottak vagyunk.

Manuel Akanji: “Rosszul kezdtük a második félidőt – hibáztunk, és ezek a hibák két gólhoz is vezettek. Az egyértelmű, hogy ilyen hátrányból nem könnyű visszarázódni a mérkőzésbe, és igen, mi a végén ezt megpróbáltuk, szereztünk is egy gólt, de kettő volt a hátrányunk. Az első félidőben nem teremtettünk elég tiszta helyzetet – a védekezésünk legalább rendben volt. Amíg 0-0 az állás, addig ez mindkét irányba változhat, és sokáig kiegyenlített volt a teljesítmény mindkét oldalon. A Freiburg viszont helyzetkihasználásban megragadta lehetőségét, majd szinte azonnal meg is ismételték. Határozottan rá kellett volna erősítenünk a támadásainkra, főleg azután, hogy végignéztük, ahogy az ellenfelünk gólokat szerez. Minden egyes elhullajtott ponttal a dolgunk egyre nehezebbé válik a bajnokságban. Ez a mai nem a valós arcunk volt, és változtatnunk kell néhány dolgon, akkor újra meccseket nyerhetünk. Lesz most egy hetünk arra, hogy megnézzük, mit csináltunk jól, és mit csináltunk rosszul – ehhez vissza kell nézzük a felvételeket, és az edzésen is fókuszálnunk kell ezek javítására. Ezt a kettőt kell egymással jól elegyítenünk, majd ennek szellemében megmutatni a következő hétvégén, mi változott.”

Emre Can: “Minden meccsünket meg akarjuk nyerni, viszont ugyanaz a forgatókönyv minden vesztes mérkőzésünknél. Tulajdonképpen nem játszottunk rosszul, keveset engedtünk át az ellenfelünknek. Ha a szerencse kicsit nekünk kedvez, akkor be tudjuk húzni az ilyen jellegű találkozókat. Mindkét csapat kevésszer vétett komolyabbat, de a Freiburg képes volt két gólt is szerezni távoli lövésből, ami sajnálatos módon vereséghez vezetett. Előre kell tekintsünk, nem szabad egymást hibáztassuk, pozitívnak kell maradnunk. Minden mérkőzést meg kell próbálnunk megnyerni – nem tudom elképzelni, hogy a Borussia Dortmund ne legyen résztvevője a jövő szezonban a legnagyobb kupasorozatnak. Mind felelősek vagyunk azért, hogy hol végzünk, és még mindig van lehetőségünk, de mostmár sürgősen rá kell kapcsolnunk a folytatásban.”