Guerreiro: 9. gólpassz, Haaland: 28. találat, Sancho: feltámadás

A BVB kevés támadással hat kapuralövésig jutott egy rendkívül agresszív és nehéz ellenfél ellen, akik közül heten is sárgultak a mérkőzés folyamán. A Dortmund – Hoffenheim találkozó érdekességei következnek.

Szabálytalanság: Összesen 36 (20 a BVB, 16 a TSG részéről) szabálytalanság esett a mérkőzésen, és kilencszer villant a sárga lap (2 a BVB, 7 a TSG részére). Ez volt a legtöbb lap, amit a vendégegyüttes valaha is kapott egy Bundesliga-mérkőzés során.

Gólérzékeny: Erling Haaland 31. bajnoki mérkőzésén megszerezte 28. találatát, pontot téve ezzel a négy mérkőzés óta tartó gólínségére hazai környezetben. A norvég játékos 22 találata a második játékrészben született, ebből 11 az utolsó negyed órában került a hálóba. A BVB hat lövéséből ezúttal hármat vállalt magára, és két gólját is érvénytelenítették les miatt.

Új év, régi forma: Jadon Sancho mind a négy bajnoki találatát 2021-ben szerezte az idei szezonban, és legutóbbi három találatával rendre vezetést szerzett a Borussia. Ha Sancho gólt lő a bajnokságban, az remek ómen: 23 győzelem és 6 döntetlen a mérleg, vagyis soha nem veszített még mérkőzést a csapat, ha a fiatal brit bevette az ellenfél kapuját.

Előkészítő: Raphael Guerreiro idei 9. gólpasszát osztotta ki: ez egyéni rekordja, illetve csapaton belül is ő készített elő a legtöbbször találatot. Az ezt megelőző rekordja egy idényben hat assziszt volt.

Kemény az ütközetekben: Mats Hummels minden más dortmundi játékosnál többször ért a labdához (98), és párharcait 69%-ban nyerte meg.