Hummels: “… innen kezdődött az őrület”

A mérkőzést követően Edin Terzic, Marco Reus és Mats Hummels értékelték a látottakat, megemlítve, hogy egy “őrült” találkozón vannak túl.

Edin Terzic: “A mérkőzést ismét jól kezdtük. Ha megnézzük a felépített támadást, ami a vezetésünket eredményezte akkor látható, hogy erre készültünk, ez az a játékot, amit az ellenfél 5-3-2-es felállása ellen szerettünk volna játszani: a széleken jól összerakott játékkal zavarni, majd onnan átjutni a védelmen terveztünk, és ez jól is működött. Több ilyen pilalnatunk is volt az első félidőben, mivel képesek voltunk Erlinget is gyakran kiugratni. Hagytuk, hogy kontrákkal támadjanak hosszú indításokból, emiatt viszont nem vagyok boldog. Az egyenlítés után még volt elég időnk arra, hogy a győztes gólt is megszerezzük, azonban ez nem sikerült, de hozzá kell tegyem, hogy a Hoffenheim előtt is adódott két olyan lehetőség, amivel ők szerezhették volna meg a mindent eldöntő találatot.”

Marco Reus: “Egyértelműen nyerni akartunk a múlt heti mérkőzés után, ez azonban nem sikerült. A második játékrészben nem volt túl higgadtnak nevezhető a játékunk, kissé őrülten játszottunk. Ugyan kiegyenlítettünk, és 2-2-re álltunk, de nem volt igazán nagy helyzetünk a győzelem megszerzéséhez. Ennek tudatában rendkívül csalódottak vagyunk.”

Mats Hummels: “Ha visszanézem a jelenetet, hatalmas lehetőségünk volt arra, hogy 2-0-ra vezessünk. 20 másodperccel később azonban már 1-1 állt a kiejlzőn. Mind tudjuk, hogy a futball egy hihetetlenül nyitott játék, ahol nagyon apró események jelenthetik a különbséget. Majd később már a Hoffenheim vezetett, és innen kezdődött az őrület. Harcoltunk, de nem mondhatnám, hogy jól játszottunk, kevés bátorsággal éltünk a középpályán. Az igazat megvallva két részre szakadtunk: voltak, akik csak a védelemre, és voltak, akik csak a gólszerzésre hajtottak. Ne értsék félre, az akarat rendben volt, mivel igazán nyerni szerettünk volna. A mérkőzés nagy lendületet vett, ám a végén a 3-2-höz a Hoffenheim közelebb volt, mint mi. Még mindig javítanunk kell a játékunkon: sokkal nagyobb aktivitással és támadószellemmel kell élnünk, ha nálunk van a labda – ezek olyan elemek, amelyek a mérkőzés során nem valósultak meg. Ezt fejlesztjük az edzéseken, és száz százalékig biztos vagyok abban, hogy ez még vissza fog köszönni a játékunkban az idény során.”