3-2-es győzelemmel nyitott a legjobb 16 között a Borussia

A Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között 3-2-re (3-1) nyerte meg első párharcát a Dortmund a Sevilla ellen, így előnyből várhatják a március 9.-én esedékes hazai visszavágót. A sort Dahoud nyitotta meg egy egyenlítő találattal, míg Haaland kettőt tett hozzá az eredményhez.

Érett és koncentrált játékkal vetette bele magát a Dortmund a mérkőzésbe az első perctől kezdve, amely játék képe a Lipcse ellen mutatott második félidei teljesítményre emlékeztetett. A korai gól ellenére sem esett vissza a lendület: a hetedik percben Suso előtt túl nagy terület nyílt a büntetőterületen kívül, és bár lövése kényelmesen védhető lett volna Hitz számára, a labda szerencsétlen módon megpattant Hummels lábán, így irányt váltva a kapuban kötött ki. Ez volt az andalúziai csapat első lövése a mérkőzésen – és ez maradt az egyetlen kapura tartó kísérletük az első 45 perc során.

A Dortmund intelligens játékkal használta ki a területeit, és a 18. percben egy lenyűgöző egyenlítéssel rukkoltak elő. Haaland egyszerre három játékost is lefoglalt a hazaiak csapatából, majd középre passzolt Dahoudnak, aki 22 méterről lőtte ki a kapu felső sarkát, kiegyenlítve ezzel a mérkőzés állását.

A következő gól előtti akció Haalandtól indult, és vele is fejeződött be: a norvég játékos félpályán visszanyerte a labdát, majd Sanchóval indult meg, akivel összejátszva jutott el az ellenfél kapujáig: ott a felé érkező labdát sikeresen pöckölte be a kapuba, így a 27. percben már 2-1-re a vendégek vezettek. A BVB teljesen irányítása alatt tartotta a mérkőzést, és akkor növelte a tempót, amikor azt a helyzet joggal megkövetelte. A 34. percben Dahoud szerzett labdát félpályánál, majd Haalandhoz passzolt, aki 18 méterről tesztelte ezúttal Bounou-t, majd egy szögletet követően Hummels kísérletezett, ám lövése nem ért célba.

A 43. percben azonban újra a BVB ünnepelhetett, hiszen harmadik találatát is megszerezte: a jól mozgó Reus szerzett ezúttal labdát félpályánál, és passzolt tovább Haaland felé, aki újfent túljárt a hálóőr eszén, így a fiatal támadó már második gólját szerezte meg a találkozón.

A második félidőben sokkal élettelibb volt a Sevilla, az akciók döntő többsége ezúttal a Dortmund térfelén zajlott. A következő veszélyesebb megmozdulásra viszont így is a 64. percig kellett várni, Escudero veszélyes összjátékot mutatott Navas-szal, ám utóbbi ívelését nem érte el tökéletesen a játékos, és elvétette a célt. Negyed órával a vége előtt szintén közel jártak a szépítéshez, Oscar azonban kapufát lőtt egy hazai szabadrúgás során, míg a túloldalon a 71. percben Bellingham, majd Reus veszélyeztett, ám egyikből sem született találat.

A szabadrúgások azonban továbbra is veszélyesek maradtak a Dortmund játékára, és Oscar kísérletéből végül de Jong volt eredményes a 84. percben, ezzel 3-2-re feljöttek a hazaiak. A 90. percben nem volt messze attól a BVB, hogy újra kétgólos előnyre tegyen szert, Sancho válallt magára egy lövést, ami a kapu mellett haladt el, így végül az eredmény változatlan maradt, 3-2-es sikerével pedig a Dortmund várhatja majd előnyből a március 9.-én esedékes hazai visszavágót.

A mérkőzés videós összefoglalója: