“… az első félidő úgy alakult, ahogy azt elterveztük”

A 3-2-re megnyert mérkőzést követően a csapatkapitány Marco Reus és a két gólszerző, Erling Haaland és Mahmoud Dahoud értékelte a látottakat.

Marco Reus: “A korai gólt leszámítva az első félidő úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Összeszedettek voltunk, és kicsit mélyebben játszottunk, mint ahogy azt szoktuk. Vissza tudtuk nyerni a labdákat, és lendületesen törtünk előre: ennek eredményeként előbb egyenlítettünk, majd megszereztük a vezetést és 3-1-re is elhúztunk. Az első félidő így nagyon jó volt: a második kevésbé, túl passzívvá váltunk. Keveset birtokoltuk a labdát, és felületesen játszottunk, mivel túl gyorsan veszítettük el a játékszert. A dolgunk ennek következtében egyre nehezebbé vált, de nagyon örülünk annak, hogy nyertünk itt, és jó alappal várhatjuk a visszavágót – ezzel a mérkőzéssel jó irányba indultunk el. Most lesz két napunk, és következik a derbi: ott hasonló teljesítményre lesz szükség tőlünk, mint amit a mai alkalommal mutattunk.”

Erling Haaland: “Sokkal több szenvedély volt ma a játékunkba, és ez nagyon jól működött. A két kapott gól nem túl jó, de képesek voltunk hármat szerezni idegenben, így elfogadhatóbb. Jó volt a terv a mai mérkőzésre. Beszéltem Edinnel a mérkőzés előtt, ő azt mondta, ez az én meccsem lesz, és meglesznek a lehetőségeim: igaza volt, ez történt, és fontos győzelmet arattunk. Gyorsan kell regenerálódnunk, nagy meccsünk lesz szombaton, és fontos, hogy ezt a mentalitást magunkkal vigyük a derbire is.”

Mo Dahoud: “Mind a győzelem, mind a gól jó érzéssel tölt el, hosszú idő után először sikerült újra betalálnom. Az egyenlítő gólom felrázta a csapatot, és növeltünk a tempón: ez pedig a győzelem kulcsa volt. Az első félidőben nagyon jól teljesítettünk, az energiánk azonban elfogyott a folytatásra. Ezen a ponton már van annyi adrenalin az emberben, hogy kikapcsol az elme, és csak simán teszi a dolgát tovább. Arra törekedtünk, hogy egyben maradjunk, és egymást segítsük nagyban a pályán. Mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, büszke vagyok a csapattársaimra – ezek azok a dolgok, amik megmutatják, hogy mennyire fontos a csapatmunka.”