Gól 55 percenként – a mérkőzés érdekességei

Tíz alkalommal kísérletezett a Dortmund, ebből minden második lövés kapura tartott, és három a Sevilla kapujában kötött ki – ennek köszönhetően nyert 3-2-re a Dortmund a spanyolok otthonában, így az idei hét BL-meccsből ötöt húzott be a csapat. A mérkőzés érdekességei következnek.

Történelmi: 15 eddigi idegenbeli találkozójából mindösszesen egyet húzott be a Dortmund spanyol csapat ellen: 1996 októberében, az Atlético Madridot győzték le Stefan Reuter góljával. A Sevilla elleni győzelem így a második, ezek mellé öt döntetlen és kilenc vereség társul.

Hosszú idő után: 2016. március 10-én nyert utoljára a BVB a legjobb 16 közötti mérkőzések első felvonásán, akkor a Tottenhamet győztele a csapat az Európa-ligában. Idegenben pedig ugyanezen szakaszban a Zenyit Szentpétervár együttesét múlta felül a BVB a BL-ben 4-2-re 2014-ben.

Gólzsák: Erling Haaland tegnap megszerezte hetedik és nyolcadik találatát is az idei BL-ben (ráadásul ehhez öt mérkőzésre volt csak szüksége), és vezeti a sorozat góllövőlistáját. Soha senki nem tudott 18 gólt szerezni az első 13 BL-mérkőzése alatt: Haaland így átlagosan 55 percenkét szerez egy gólt az elitsorozatban, ami kimagasló teljesítmény. A játékos érdemeit növeli, hogy nincs olyan játékos, aki góljai és mérkőzései számát figyelembe véve átlagosan 100 perc alatt szerezne vagy szerzett gólt. A legközelebbi kihívók: Mario Gomez (102 percenként) és Lionel Messi (103 percenként), őket Robert Lewandowski és Cristiano Ronaldo követi.

Premier: Dahoud 23. alkalommal lépett pályára a BL-ben, és megszerezte az első gólját. A 25 éves játékos legutóbb 2020 decemberében volt a kezdőcsapat tagja, akkor az Eintracht Frankfurt volt az ellenfél a Bundesligában.

Megtört védelem: Ez volt a második alkalom ebben a szezonban, hogy a Sevilla három, vagy több gólt kapott egy mérkőzésen – és annyi gólt kaptak ezúttal, amennyit a legutóbbi 10 tétmeccsükön összesen.