Terzic: “Azért jöttünk ma ide, hogy megnyerjük a derbit…”

A Fekete-Sárgák érthetően boldogak és elégedettek voltak a Schalke ellen 4-0-ra megnyert találkozót követően. A mérkőzést követően Edin Terzic, Marco Reus és Emre Can nyilatkozott.

Edin Terzic: “Azért jöttünk ma ide, hogy megnyerjük a derbit, és sikerrel jártunk. Nagyon boldogak vagyunk az eredmény és a teljesítmény okán, illetve az is büszkévé tesz, ahogyan a góljainkat szereztük. Ez a 90 perc nagyon rendben volt, igazán szórakoztató volt, és mindig jót tesz a csapatnak, ha nyer. Mint Borussia-fan, ha a Schalke ellen nyersz, különösen elégedetté tesz. Erling gólja egyszerűen lenyűgöző volt, de a harmadik gól még büszkébbé tett – azok a kombinációk valósultak meg benne, amiket mi elképzeltünk – ez egy nagyszerű találat volt, amihez az egész csapat hozzátett.”

Marco Reus: Nem tűntek túl magabiztosnak, és mi nem használtuk ki ezt eléggé. Nem játszottunk rosszul, de nem is voltak igazán tiszta helyzeteink a gólszerzéshez. Mikor egy ilyen mérkőzésen megszerzed a vezetést, folytatod a küzdelmet a biztos győzelemért, és ha megfelelően helyezkedsz és olvasod a játékot, a további találatok is érkezni fognak. Hála némi erős nyomásnak, megszereztük a labdát, majd Jadon belőtte a vezetést eredményező gólt, ami hatalmas lendületet adott nekünk. Erling találata egyszerűen szenzációs volt, és nagyon fontos volt számunkra az, hogy mi kezdtünk el gólokat szerezni. Az is lényeges tényező, hogy a második félidőben sem adtunk lejjebb, mentünk tovább előre – főleg, hogy a Schalke a szünet után erősebb játékot kezdett el mutatni, és nyomni kezdett minket. 3-0-nál azonban a mérkőzés eldőlt. Visszakanyarodva Erlingre, ő egy igazi gép, ki van éhezve a gólszerzésre, ez látszik rajta minden mérkőzésen. Reméljük, hogy ezt a további mérkőzéseink során is ugyanúgy megmutatja.”

Emre Can: “Üzenni szerettünk volna, hiszen tudjuk, hogy ez a mérkőzés mit jelent a szurkolóinknak. Talán ez volt a legfontosabb mérkőzés számukra a szezonban. Akartuk a három pontot, és meg is szereztük azt. A Sevilla ellen nagyon jó volt, ahogy megvetettük a lábunkat – csapatként dolgoztunk, csapatként védekeztünk, és ma is ezt valósítottuk meg. Volt egy jó tervünk, és a képlet egyszerű: ha mindenki beletesz egy kis extrát, akkor jól működünk együtt csapatként. Nem szabad ezt feladnunk, és az a cél, hogy ezt minden mérkőzésen megpróbáljuk előhívni és megmutatni.”