Terzic: Ez nagyon jó érzés!

Kihagyta, “mert a kapus csalt”, belőtte, “mikor nem csalt”. Erling Haaland ezt mondta az újralőtt büntetője kapcsán, míg Thorgan Hazard elégedetten értékelt, kiemelve, hogy okos játékkal vívták ki a továbbjutást. A mérkőzés érdekességei következnek.

Erling Halaand: “Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt. Elfáradtam, de nagyon jó érzés, hogy a következő körbe jutottunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű menet. Fontos volt, hogy előnnyel menjünk félidőre, mivel a Sevilla óriási nyomás alá helyezett minket. A második gól nagyon szép volt, de aztán jött a büntető, amit kihagytam, mert a kapus csalt. Visszafújták, újra megpróbáltam, belőttem, mikor nem csalt. Ha őszinte akarok lenni, a második büntetőnél ideges voltam, de a kapura koncentráltam. Továbbjutottunk, és ez fantasztikus.”

Thorgan Hazard: “Óriási küzdelem volt, nagyon jól teljesítettünk a Sevilla ellen. Miután már 2-0-ra vezettünk, nagyon előnyös helyzetbe kerültünk. Okosan játszottunk, és Erling két gólt is szerzett. Nem volt túl sok lehetőségünk arra, hogy betaláljunk, de nem is kellett mindent bedobjunk azért, hogy előretörjünk. Nagyon jól védekeztünk együtt, csapatként.”

Edin Terzic: “Ez nagyon jó érzés! Az idáig való eljutás nem volt magától értetődő számunkra az elmúlt néhány évben, így nagyon boldogok vagyunk, hogy Európa nyolc legjobb csapata közé jutottunk. Erling lenyűgöző. Erling a legjobb góllövőnk, duzzad a magabiztosságtól. Hálás vagyok minden játékosunknak, illetve rendkívül büszke is vagyok rájuk. Ma megtestesítettük a “Harcolj és nyerj!” mottónkat még úgy is, hogy 2-2 lett a vége a mérkőzésnek. Viharos mérkőzés volt, nem kezdtünk jól – elkövettünk egy-két ostoba hibát, és nem tudtuk enyhíteni a ránk nehezedő nyomást. Rengeteg támadást kaptunk tőlük, egymás után jöttek a rohamok, de akkor is készen álltunk arra, hogy minden labdára rávessük magunkat. Ez tesz minket igazán büszkévé, hogy képesek voltak ezt a helyzetet kezelni a srácok. A végéhez közeledve újra meleg lett a helyzet, de ez a kieséses mérkőzések egyik jellemzője. Egyetlen szabály van: tovább kell jutni, és mi ezt meg is tettük!”

Sebastian Kehl: “Nagyon szoros volt a vége, de Európa legjobb nyolc csapata között vagyunk, ezt megérdemeltük. Erling sajnos az első büntetőjét nem tudta belőni, de volt elég bátorság benne ahhoz, hogy újra megpróbálja. Remek formában van: nagyon sokat segít nekünk a játéka. Örültünk volna, ha sikerül egy harmadik gólt szerezni, akkor talán nyugodtabbak lehettünk volna. A küzdőszellemünk tökéletesen rendben volt. Tudtuk, hogy hihetetlen nyomás alá kerülhetünk ezen a találkozón, és talán egy kicsit hiányzott a kreativitás belőlünk. Újra bizonyítottuk viszont, hogy egy rendkívül tapasztalt csapat vagyunk, és összességében megérdemelten jutottunk tovább a végén.”