Fontos győzelem a kemény időszak után – a mérkőzés reakciói

A Hertha elleni győzelmet követően Edin Terzic, Emre Can és Julian Brandt osztották meg gondolataikat. A gólszerző csak úgy nyilatkozott: “Egy kicsit sokkolt, mikor láttam, hogy ez bemegy…”. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: “Nagyon elégedett vagyok, nem volt ma könnyű dolgunk. Elég intenzív mérkőzéseken vagyunk túl, és ezeket kifejezetten jól tudtuk le. A tény, hogy a szünetig nem sikerült megszerezzük a vezetést kissé idegesített minket, főleg így, hogy kemény mérkőzés volt, és az elmúlt időszak is fárasztó volt a csapat számára. Nagyon fontos volt a három pont megszerzése. Julian nagyon meghatározó szerepet játszott ma: rengeteg labdát szerzett, életet vitt a játékba, az ellenfél támadásánál is megszerzett 1-2 fontos labdát, majd megkoronázta a teljesítményét a góljával, ami megnyitotta nekünk az utat a győzelem felé.”

Julian Brandt: “Talán a szél is jelentős szerepet játszott a gólomnál. Az igazat megvallva egy kicsit sokkolt, mikor láttam, hogy ez bemegy, mivel eléggé középre tartott a lövésem. Nincs könnyű dolgom az idei szezonban, dolgozom a javulásom, egyengetem az utam lépésről lépésre. Minden egyes gól nagyon jót tesz az adott játékosnak, és ma különösen fontos is volt a találat, mivel a Hertha jól védekezett. Végül mi nyertünk, ez a legfontosabb. Van még nem kevés mérkőzés előttünk, és jó érzéseim vannak még úgy is, hogy van pár remek csapat előttünk, akik kényelmesen nyerik meg a maguk mérkőzéseit – viszont mi is fogunk még közvetlen riválisokkal találkozni, így sok változás következhet még be a tabellán.”

Emre Can: “A türelem volt a kulcs am ai napon. Jól teljesítettünk, és volt is néhány jó lehetőségünk az első félidőben, de a kapusuk bemutatott pár remek védést. A szünetben biztattuk egymást, elmondtuk, hogy továbbra is játszanunk kell a játékunkat, és végül megérdemelten nyertünk 2-0-ra. Fantasztikus volt Jule rakétája, utána könnyebb lett a dolgunk. Jól éreztük magunkat, és a legfontosabb, hogy újra jól játszottunk annak ellenére is, hogy azért voltak periódusok, amikor gyengébben teljesítettünk, de a munkánk kifizetődött. A folytatásra is ezt kell továbbvigyük – minden mérkőzésre úgy kell tekintetünk, mintha kieséses formában játszanánk, mivel nagyon szeretnénk jövőre is a Bajnokok Ligájában pályára lépni. Nem lesz könnyű feladat, de minden a kezünkben van a sikerhez. Amire igazán szükségünk van, hogy mérkőzésről mérkőzésre koncentráljunk, és kihozzuk belőlük a legtöbbet. Örömteli, hogy most egy kicsit levegőhöz juthatunk, és az edzésre fókuszálhatunk a következő héten – utána jöhet az újabb forduló szombaton. Tudjuk, mi vár ránk Kölnben, de természetesen a célunk ugyanaz: meg szeretnénk nyerni azt a mérkőzést is.”