Zsinórban a 30. Dortmund-Hertha bajnokin is bevettük a berliniek kapuját

A Borussia Dortmund megérdemelten nyert a védekezésre beállt Hertha Berlin ellen – 14:4 volt a kapuralövések aránya, és a vendégek nem is jutottak el addig, hogy bevegyék Marwin Hitz kapuját. A mérkőzés érdekességei következnek.

Mérföldkövek: Youssoufa Moukoko szerezte a Borussia Dortmund 250., cserejátékos által szerzett találatát a Bundesligában, és ő a legfiatalabb játékos, aki elérte a három bajnoki gólt, a leverkuseni Florian Wirtz (17 éves) rekordját adta át a múltnak.

Hazai erő: Edin Terzic irányítása alatt nem veszített még hazai bajnokit a BVB, öt győzelem és három döntetlen a mérleg az összes kiírást figyelembe véve.

Győzelmi sorozat: Immáron a legutóbbi öt Bundesliga-bajnokiját megnyerte a BVB a Herthával szemben, ilyen sorozata jelenleg még a VfL Wolfsburg ellen van a csapatnak.

Gólcsendben is erős: Bár se gólig, se gólpasszig nem jutott, Erling Haaland játéka ma is nagy segítséget nyújtott a csapatnak. Nyolc mérkőzés után fordul elő újra a norvéggal az, hogy nem iratkozik fel a kanadai táblázatra.

Előkészítő: Marco Reus hatodik gólpasszát adta 2021-ben.

Gólszéria: A BVB a legutóbbi 30 hazai mérkőzésén betalált a Hertha BSC-nek – ez különösen hosszú széria, legutóbb a HSV ellen volt ilyen eredményes a csapat, az a sorozat 1964-ben kezdődött, és 1996-ig tartott.

Hertha ellen rutinosan: Julian Brandt a Hertha ellen érzi magát igazán elemében, ez volt a hatodik alkalom, hogy bevette a fővárosiak kapuját.