A megállíthatatlan Erling Haaland – a nagyok nyomában

A lövések aránya 13-10 volt a BVB javára, de a Köln hatékonyabban használta ki helyzeteit, két kapura tartó lövéséből ugyanis kettő gól született, és a párharcaikat is nagyobb arányban (52%) nyerték meg. A mérkőzés érdekességei következnek.

Debütálás: Ansgar Knauff először játszott a Bundesligában, és rögtön egy gólpasszal tette emlékezetessé, amivel a csapat kiegyenlített. Knauff korábban a Bajnokok Ligájában lépett pályára a nagycsapatban, 2020 decemberében a Zenyit Szentpétervár ellen kapott hét percet.

Kapufára hangolva: A Borussia Dortmund idén 16 alkalommal találta el a kapufát a bajnokságban – e mutatóban élen jár a csapat.

Stabil gólszerzés: A BVB stabilan szerez gólt mérkőzésein: a Bundesligában 24, minden kiírást figyelembe véve 36 mérkőzés óta rendre betalál.

Bár a mérkőzés eredménye nem volt kielégítő, Erling Haaland mutatóira továbbra sincsenek szavak:

  • A Bundesligában nyolcadik dupláját jegyezte a játékos, ezzel a mai nap pontot mentett a BVB számára. Öt lövési kísérlete volt, mellyel a legtöbbet próbálkozó játékos lett a találkozón.
  • Zsinórban harmadik idegenbeli mérkőzésén duplázott a fiatal norvég, amivel beállította Robert Lewandowski (2016/17), Gerd Müller (1971/72) és Rainer Schönwälder (1963/64) rekordját.
  • Az egyetlen dortmundi játékos, aki egy Bundesliga idényen belül nyolcszor is képes volt duplázni Lothar Emmerich volt, akinek az 1965/66-os, és 1966/67-es szezonban is sikerült ez a teljesítmény. Haaland a mai duplájával ezt a rekordot beállította, és még van lehetősége túlszárnyalni azt.
  • 34 gólt a Bundesligában a legfiatalabban Klaus Fischer ért el korábban, ezt a rekordot immáron Erling Haaland tartja. Ehhez a támadónak 36 mérkőzésre volt szüksége. Egyetlen játékos volt, aki ennél gyorsabban jutott el idáig: Uwe Seeler, aki a HSV színeiben 35 meccs alatt érte el ezt a mutatót.
  • A Dortmund csodacsatára 14 gólt szerzett idegenben idén a Bundesligában, e tekintetben a legjobb góllövő a bajnokságban. Összehasonlításképp: a Köln játékosai hazai pályán összesen tartanak idén 14 találatnál…