Egy pontot hozott el a Dortmund a Köln otthonából

Erling Haaland duplája sem bizonyult elégnek: a Borussia Dortmund az elmúlt hét mérkőzéséből ötször is nyert, és csak egy-egy döntetlen és vereség torzította a képet, ám a hatodik győzelem helyett egy döntetlennel kellett beérnie a csapatnak a válogatott szünet előtti utolsó bajnoki során.

A Dortmund nem teketóriázott, rögtön az elején letámadta ellenfelét, és meg is szerezte a vezetést: Can indította meg saját térfélről Erling Haalandot, aki középről kissé jobb szélre sodródott, ám ez nem állította meg: előbb Merét rázta le magáról, majd Horn lába között átlőve a labdát juttatta vezetéshez a csapatot két perc és ötven másodperc után. Hazard nem sokkal később szintén nagy helyzetbe került Reyna által, de a Köln játékosai résen voltak, és megállították az akciót.

A mérkőzés elejére nem lehetett panasz: a BVB uralma alatt tartotta a mérkőzést, diktálta a tempót és ritmust, miközben távol tartotta ellenfelét, ám minden magyarázat nélkül egyszer csak eltűnt ez a lendület. A Köln így meg tudta vetni a lábát, a 20. perc környékétől visszajöttek a mérkőzésbe, több teret nyertek, majd a 35. percben egy Duda által rúgott büntetővel kiegyenlítettek, amit Bellingham kezezése miatt fújt be a játékvezető, és ellenőrzött a VAR segítségével.

Nem sokkal ezelőtt azonban Haaland lábában maradt a 2-0-ás előny megszerzése. Az akció egy az egyben az első gólhoz hasonlított, újfent egy hosszú indítással nyitott Can, majd újfent Berét gyűrte le a fiatal norvég – ám ezúttal a büntetőterület bal oldalán -, ám a lövés végül a kapufa mellett szállt el a 30. percben.

Miután 1-1-re módosult az állás, a BVB megpróbálta újfent az irányítása alá venni a találkozót. A Fekete-Sárgák még gyorsabb összjátékkal és nagyobb nyomással törtek előre, és Bellingham a 42. percben lőtt is, ám Horn megállította a 15 méterről tett kísérletet.

A félidőben Terzic változtatást eszközölt, és Moukoko érkezett Brandt helyére. Haaland újfent közel volt a gólszerzéshez, de egyrészt Horn résen volt, másrészt les miatt amúgy is érvénytelen lett volna a találat. Az 53. percben a hazaiak veszélyeztettek – ez volt az első nyílt játékból származó komolyabb támadásuk. A játékrészt a Köln kezdte meg erősebben, és többször is veszélyeztették a Dortmund kapuját, mígnem a 65. percben Jakobs már sikeres volt – egy átívelt labdát kapott Drexlertől a bal oldalon, majd Meuniert megverve szélről a kapu tetejébe vágta a labdát. Bár a Dortmund előtte kétszer is kontrázott nagyobb létszámmal, egyik sem volt eredményes, így az előny már a Kecskésekhez került.

Bár nagyobb tér alakult ki, és a BVB 4-1-3-2-es formációra váltott, a csapat mérkőzés elején mutatott formája messze elillant, a lehetőségekhez képest rendkívül enervált volt a játék. Ennek ellenére sem kerültek messzire az egyenlítéstől, a 80. percben Meunier ívelését Haaland bólintotta kapura, azonban, mint oly sokszor idén a kapufa parancsolt megálljt az akciónak.

Az utolsó tíz percre Knauff érkezett Meunier helyére, aki először lépett pályára a Bundesligában, és a jobb oldalon Hazard vett fel védekező pozíciót. A 84. percben újra Haaland próbálkozott, de a kapu fölött szállt el a lövése, végül a 90. percben jött el az ő pillanata: Knauff tört előre a jobbszélen, került meg egy ellenfelet, és adta be a labdát középre, amit Haaland be tudott kotorni a kapuba, ezzel a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzés állását 2-2-re módosította, beállítva ezzel a végeredményt.

A mérkőzés videós összefoglalója: