Jobb teljesítményt vártam – a mérkőzés reakciói

A Bundesliga 27. játéknapján hazai pályán szenvedett vereséget a Borussia Dortmund az Eintracht Frankfurttal szemben, és hét pontra került a BL-indulást érő negyedik helytől. A mérkőzést követően Mats Hummels és Michael Zorc értékelték a látottakat.

Mats Hummels: “A második félidőben egyszer sem tudtunk megfelelő pozícióba kerülni az ellenfél kapuja előtt hogy kapura lőhessünk kedvező helyzetből, vagy egyáltalán ki tudjunk alakítani egy jó helyzetet, ráadásul azt is hagytuk, hogy kicsússzon az irányítás a kezünkből: ez nagyban hasonlított a Köln elleni találkozónkra, ahol ugyanez történt. Nem voltunk precízek, dekoncentráltak voltunk, illetve technikailag sem voltunk a csúcson a labdával, és a helyzeteinket is jobban kihasználhattuk volna. Nem fér bele több hiba, minden mérkőzésünket győzelemmel kell zárjuk, mivel sajnálatos módon egy még nagyobb gödörbe estünk bele saját hibánkból. Akár hat-hét győzelem mellett is nehéz feladat lesz a negyedik helyre odaérnünk, de oda kell tegyük magunkat a Bundesligában, és meglátjuk, mit tartogat a sors számunkra. A kupában a célunk változatlan: úgy állunk oda, hogy szeretnénk továbbjutni a következő körökbe.”

Michael Zorc: “Ez egyértelműen csalódást keltő volt a számunkra, és mostmár hét ponttal vagyunk lemaradva a negyedik helytől, igaz, van még hét bajnoki hátra, és természetesen nem adjuk fel. Azt is hozzá kell tegyük viszont, hogy nem teljesítettünk úgy, ami alapján győzelmet érdemelhettünk volna. Egészen máshogy képzeltük el ezt a találkozót – jobb teljesítményt vártam annál, mint ami megvalósult végül a pályán. Túl sok rossz döntés született, mikor nálunk volt a labda. Ez egy nyitott mérkőzés volt, és most nagyon messzire kerültünk a célunktól: ha esélyt szeretnénk, minden mérkőzésünket meg kell nyerjük. Hatalmas csalódottságot okozott ez a mai nap.”

Edin Terzic: “Két egyenlő erősségű csapat játszott, és mindkét oldalnak megvoltak a maga helyzetei. Voltak szakaszok, mikor a Frankfurt járt közelebb a gólhoz, és volt, amikor ez ránk volt igaz. A mérkőzés vége előtt nem sokkal a Frankfurt volt eredményes, hasonló akcióból indulva, mint az első találatnák. Balszerencsés ez a vereség, de megnézve a helyzetek számát, nem panaszkodhatunk amiatt, hogy kaptunk két gólt.”