Kései Eintracht-gól döntötte el a találkozót a Sasok javára

A Bajnokok Ligája-helyért folyó küzdelemben alulmaradt a Borussia Dortmund az Eintracht Frankfurttal szemben, így hét pontra nőtt a hátránya a Sasokkal szemben. Hét mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, melyet nehéz helyzetből vár így a Dortmund.

A mérkőzés elején a merész játékkal nyitó Frankfurt többször is hagyott réseket a védelmében. A harmadik percben Reus játszott meg egy labdát, és Ilsanker csak az utolsó pillanatban tudott közbelépni, aki a lövésre készülő Haaland elől mentett. Öt perccel később Hazard ívelését blokkolták, majd Guerreiro kísérlete 18 méterről túl szélesnek bizonyult.

Az Eintracht teljesen véletlenül szerzett vezetést a 11. percben. Kostic ívelte be középre a labdát a bal szélről, ami Schulz fejéről – aki Silvával volt légi párbajban – került a felső sarokba. Ez volt az a fajta gól, amit egy támadó “100 kísérletből egyszer sem szerez”, ahogy azt Norbert Dickel mondta a BVB Rádióban…

Kellett némi idő, míg a BVB visszarázódott a mérkőzésbe. Guerreiro a 21. percben adott labdát Haalandnak, ám a norvég lövése elkerülte végül a kaput. Négy perccel később ugyanez a páros újra kísérletezhetett, ám Trapp végül lábbal hárítani tudott. A félidő vége előtt végül újabb gól született védő által, ám ez most jó kapura tartott: Reus szögletét Can mellkassal vette le, és ez a labda Hummelsnek jó volt, közelről sikerült a hálóba juttatnia a játékszert, kiegyenlítve az állást.

A második félidő elejét a vendégek uralták, gyorsan és céltudatosan támadtak, és a 48. percben büntetőért reklamáltak Hummels és Durm párharca okán – nem először a mérkőzésen, ugyanis kezezés miatt állt már a játék, ám azt – meglepő módon – nem ítélte meg a játékvezető a Frankfurt javára. Az 52. percben Kostic lőhetett, ám elvétette a kaput. Terzic a hatvanadik perc környékén belenyúlt a mérkőzésbe, Bellingham helyére Dahoud, Hazard helyére pedig Knauff érkezett.

Ezt követően a BVB visszavette az irányítást, és a 60. percben Guerreiro lőhetett – ám a Dortmund második félidei első lövése egyenesen Trapp kezében landolt. A játék ekkor a frankfurti térfélen zajlott, ám a 65. percben mégis a vendégek találtak be – Kostic szabadrúgását Ilsanker bólintotta kapuba, azonban a videóbíró alapján les miatt érvénytelenítették a találatot. A kemény, fordulatos találkozón a 80. percben a Frankfurtnál volt az előny a lövések számát tekintve, 14-10 volt a mutató a javukra.

Schulz és Reus helyére Reyna és Reinier érkezett frissítésnek, és a Fekete-Sárgák azon munkálkodtak, hogy megszerezzék a második találatukat, bebiztosítva ezzel a győzelmet. Ehelyett azonban egy kontra végén 2-1-es hátrányban találta magát a csapat – Hummels szerelte ugyan Jovicsot, azonban Kostic be tudott ívelni balról, és Silva a hálóba tudott bólintani, így a 87. percben bebiztosította a győzelmet az Eintracht számára, akiknek így már hét pont előnyük van a Borussiával szemben a negyedik helyen.

A mérkőzés videós összefoglalója: