Hat meccs alatt kell hét pont hátrányt eltüntetnie a Dortmundnak

A Manchester City elleni BL-kiesést követően immáron csak a bajnokság hajrájára és a Német Kupa elődöntőjére kell koncentrálnia a Borussiának. Vasárnap a Werder Brement fogadja a Terzic-legénység, s mondanunk sem kell, kötelező a győzelem.

Már csak azért is, mert szombaton a tabella harmadik helyén tanyázó Wolfsburg és a negyedik Frankfurt is vereséget szenvedett, így mindkét riválissal szemben lehetne faragni a hátrányon, ehhez azonban le kellene győzni a brémaiakat.

Edin Terzic a Manchester City elleni második vereség ellenére is látott pozitívumokat a csapat játékában hétközben, amelyeket a szezon hátralévő részében is szeretne látni játékosaitól.

“Magabiztosan várjuk a Werder elleni ütközetet, de ez persze nem lesz elég a győzelemhez. Mindent be kell vetnünk, hogy elérjük a célunkat”

– fogalmazott a Borussia vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A cél pedig nem is lehet más a BVB számára, mint a negyedik hely, és ezzel együtt a következő BL-szezon elérése, amely bár nem lehetetlen, de azért némi szerencsére is szüksége lesz a csapatnak ahhoz, hogy elérje. A jelenleg negyedik helyezett Eintracht Frankfurt 7 ponttal előzte meg a forduló előtt a Dortmundot, míg a harmadik Wolfsburg nyolc egységgel állt jobban, de mindkét rivális vereséget szenvedett szombaton (előbbi a ‘Gladbach, utóbbi a Bayern ellen maradt alul).

A Werder Bremen jelenleg a tabella 13. helyét foglalja el, ráadásul legutóbbi négy bajnoki mérkőzésüket elveszítették az északiak, így aztán nem mondhatni, hogy jó formában lennének. Ugyanakkor, a Borussiához hasonlóan a Werder is érdekelt a Német Kupa elődöntőjében, ahol majd az RB Leipziggal küzdenek meg a berlini fináléért.

Edin Terzic számára különleges lehet a vasárnapi mérkőzés, hiszen a BVB mestere éppen a két csapat őszi mérkőzésén debütált vezetőedzőként a kispadon, akkor a fekete-sárgák 2-1-es győzelmet arattak a Weser partján.

“A Werder mindig kellemetlen ellenfél számunkra, sok nehéz percet okoztak nekünk az elmúlt években legyen szó bajnoki vagy éppen kupaküzdelmekről. Egyértelműen a legjobb teljesítményünkre lesz szükségünk vasárnap, hogy három ponttal hagyhassuk el a pályát”

– mondta a Borussia vezetőedzője, hozzátéve, a Bréma egy agresszív és rugalmas csapat, amely mérkőzésen belül is képes változtatni a taktikáján. Ezzel együtt, a Dortmundnak csak a saját játékára kell összpontosítania, és hinnie kell a fejlődésben, amelyet az elmúlt hetekben mutatott játékban.

Edin Terzic vasárnap ismét számíthat Thomas Delaney játékára, aki a Manchester City ellen egy kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára, viszont Jadon Sancho továbbra sem bevethető, ahogy az egész szezonra kidőlő Witsel, Moukoko, Schmelzer és a régóta maródi Zagadou sem lesz játékra alkalmas állapotban.

Ami bizakodásra adhat okot dortmundi oldalon, hogy a Borussia egyetlen más Bundesliga-rivális ellen sem nyert meg több mérkőzést hazai pályán, mint a Werder ellen, bár a brémaiak a Bayern után a második legtöbb győzelmet aratták Dortmundban a Bundesliga-csapatok közül. A csapatok legutóbbi 13 mérkőzéséből 11 alkalommal is fekete-sárga siker született a Signal Iduna Parkban.

A Borussia Dortmund-Werder Bremen mérkőzést vasárnap 15.30-tól rendezik, a mérkőzést élőben közvetíti a Sport TV.