“Ez a győzelem három ponttal közelebb hozott minket a céljainkhoz”

A Bréma ellen aratott 4-1-es győzelmet követően Edin Terzic, Marco Reus és Manuel Akanji nyilatkozott a Sky-nak.

Edin Terzic: “Jó mérkőzésünk volt, ám nem teljesítettünk mindig megfelelően: túl sok kontratámadást és lövési helyzetet engedtünk az ellenfelünknek. Ezeket természetesen szerettük volna elkerülni, de mi rendkívül dominánsan játszottunk, szintén volt nem kevés lövési lehetőségünk, és a végén megérdemelten nyertünk. Ez a győzelem három ponttal közelebb hozott minket a céljainkhoz. Szerdán újabb találkozó jön, amire szintén megfelelően fel kell készüljünk, és meg kell mutassuk, hogy ezen az úton tovább tudunk haladni. Erling ma két gólig is eljutott, ami számára és számunkra is jót tett, és nagyon elégedettek vagyunk vele.”

Marco Reus: “A tegnapi nap okán még lelkesebben vágtunk neki a mérkőzésnek, hiszen előttünk volt a lehetőség, hogy visszaszálljunk a küzdelembe. Ezt ki tudtuk használni, egy győzelemmel koronáztuk meg a fordulót. Miután hátrányba kerültünk, nyugodtak tudtunk maradni, és magas szinten folytattuk a játékot. Az elmúlt mérkőzéseink során jól tudtunk reagálni a kialakuló helyzetekre. Ebbe most bele kell kapaszkodnunk, mivel már csak öt mérkőzés van hátra. Abban a helyzetben, amiben most vagyunk, nem az a lényeges dolog, hogy miként nyerünk mérkőzéseket, a hangsúly azon van, hogy megnyerjük őket. Végső soron a győzelemért minden esetben három pont jár, és az a célunk, hogy minden alkalommal mi szerezzük meg – szerdán folytathatjuk ezt a sort.”

Manuel Akanji: “Türelmesen játszottuk meg a támadásainkat egészen a legvégéig, ez most kifizetődött, rendkívül elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Négy gólt rúgtunk, sajnos azonban kaptunk egy gólt, de a 4-1-es végeredmény így is szépen mutat, ami pedig a legfontosabb: csökkenteni tudtuk a hátrányunkat a tabellán. Jól teljesítettünk csapatként, és a továbbiakban is bizonyítanunk kell, hogy nem kívánunk pontok nélkül távozni a következő mérkőzésekről sem. Azon viszont dolgoznunk kell, hogy ne kapjunk ennyi gólt. A jó hír viszont, hogy képesek vagyunk négy gólt is szerezni – de erre önmagában nem építhetünk.”