Hátrányból felállva szerzett négy gólt a Dortmund a Bréma ellen

A Borussia Dortmund újra közelített a top 4 felé, miután hazai pályán 4-1-re győzte le a Német Kupa elődöntőjében érdekelt Werder Bremen együttesét a Bundesliga 29. játéknapján.

Biztató előjelekkel vághatott neki a találkozónak a Borussia, hiszen a legutóbbi 12 bajnoki mérkőzéséből mindösszesen egyet vesztett el a csapat a brémaiak ellen (8 győzelem és 3 döntetlen mellett), ám mégis a vendégek örülhettek az első találatnak: a Bréma második kontrájából a 14. percben Rashica szerzett vezetést – egy előreívelt labdát Hummels fejelt vissza félpályáról a vendégek felé, amire Eggestein csapott le és indított. Rashica a lendületkülönbséget kihasználva tört előre (bár kérdéses volt, hogy lesen volt-e, Morey ragadt be egyvonalban), majd szélről tüzelt, és a távoli sarkot lőtte ki, amivel előnyhöz juttatta a brémaiakat.

Szinte rögtön érkezett támadás formájában a válasz a 16. percben, a szögletet oldalra fejelték, amit Reus ért utol és adott be középre, amit Brandt ráívelt, de elvétette a kaput. Dacára annak, hogy hatalmas mezőfölényt (88% labdabirtoklás 15 perc játék után) mutatott a BVB, a játék lassúnak bizonyult, nem igazán tudott felépíteni komolyabb akciókat, mégis meglepetésként hatott, hogy a rendre jobb oldalt támadó vendégekhez került az előny.

Az egyenlítésre végül a 29. percig kellett várni: Morey indult meg középre a jobbszélről, majd passzolt tovább Reynának, aki egy rövid tolás után végül hatalmas bombát eresztett a kapura, melyet Pavlenkának esélye sem volt védeni. Mindösszesen két percet kellett várni, és tizenegyest fújtak be: Möhwald volt szabálytalan Reusszal szemben, ám az ítéletet végül Haaland hajtotta végre – sikerrel, így a 34. percben már a BVB vezetett 2-1-re. A Werder megzavarodott, és nagy területek nyíltak a BVB előtt, amit a 38. percben újfent kihasználtak: Reyna ezúttal gólpasszal operált, beadott labdáját Veljkovic “szabadította fel” borzalmasan: egyenesen az üresen maradt Haalandhoz rúgta, aki begurította a labdát az árválkodó kapuba. Pavlenka nem sokkal később megvédte csapatát a negyedik találattól, és megállította Bellinghamet, akit újfent Reyna labdája hozott kiváló helyzetbe.

A félidőben Morey helyén Piszczek folytatta a játékot, és a csapat ott folytatta, ahol abbahagyta: az 55. percben Reus lövését mentette szögletre a vendégek hálóőre, majd a sarokrúgást követően újra a csapatkapitány lőtt, és alig vétette el a kaput. A hatvanadik perchez érve a Bréma feltámadt: Eggestein lőtt kapufát a 63. percben, és Hummels tisztázott Rashica elől, aki lövésre készen állt. A túloldalon Reyna játszotta meg a labdát Haaland útjába, aki két védőt is lerázott, ám Pavlenkán már nem jutott túl, a kapus megakadályozta Haaland mesterhármasát egy perccel később.

A Bréma tovább folytatta támadásait a játékidő végéhez közeledve: A 73. percben Sargent lőtt kapura, amit Hitz szögletre mentett, majd a sarokrúgásból Eggestein próbálkozhatott, majd a 80. percben Selke fejelt kapura, ám az elszállt a léc fölött. Két perccel később már újra Haaland volt eredményes, Reus szabadrúgását fejelte a kapuba, ám lesen volt, így maradt a 3-1, aminél még volt reménye a fáradó BVB ellen a Brémának. A Dortmund azonban ment tovább, Reyna a 84. percben a kapufa fölé fejelt, majd Pavlenka mentett lábbal a 86. percben egy helyzetnél szögletre. A labdát Hazard tekerte be, a légipárbajt pedig Hummels nyerte meg és bólintott kapura – Gebre Selassie és Pavlenka ekkor félreértették és kölcsönösen zavarták egymást, így végül a játékszer a hálóban pihent meg, beállítva ezzel a 4-1-es dortmundi sikert a találkozón.

A mérkőzés videós összefoglalója: