Hummels saját, Haaland klubrekordot állított be a Bréma ellen

Giovanni Reyna egyenlítő találata jelentette a mérföldkövet a találkozón. Onnantól kezdve a BVB uralta a lövési mutatót a szünetig (7-0), valamint az 1-0-s hátrányból 3-1-es előnyt kovácsolt. Összességében a 64%-os labdabirtoklás, és a 19-10-es lövési mutató is alátámasztotta: ez a győzelem megérdemelt volt. A mérkőzés érdekességei következnek.

Támadásban erős: Mats Hummels ötödik gólját jegyezte az idén, amivel a liga legveszélyesebb védőjévél vált, egyúttal beállította a maga rekordját is: tíz évvel ezelőtt, a 2010/11-es szezonban szintén öt találatig jutott a rutinos világbajnok.

Dupla: Erling Haaland kilencedik alkalommal duplázott ebben az idényben, ilyen magasságig pedig senki sem jutott el a Dortmund történetében. Eddigi 36 Budnesliga mérkőzéséből 13 alkalommal is több, mint egy gólt szerzett, vagyis a mérkőzéseinek több, mint egyharmadán eredményes. A büntetőből szerzett gólja volt az 50. tétmeccsen szerzett találata a BVB mezében – ehhez mindösszesen 54 mérkőzésre volt szülsége.

Távoli rakéta: Giovanni Reyna az idei szezonban negyedik bajnoki találatát szerezte, és ez volt az első távoli kísérletből esett gólja.

Teherbírás: Jude Bellingham teljesítette a legnagyobb távot a mérkőzésen, összesen 11,6 km-t futott a Werder Bremen elleni találkozón.

Veretlenségi széria: ABVB immáron hét bajnoki óta veretlen a Werder ellen, négy győzelem és három döntetlen a mérleg.

Korai gólzápor: Az idei bajnokságban először szerzett három gólt a Fekete-Sárga együttes az első félidőben.