Kőkemény csata vár a Borussiára az Union ellen

Négy fordulóval a Bundesliga-szezon vége előtt a Borussia Dortmund továbbra is versenyben van a BL-helyekért, a csapat sorsolása viszont koránt sem egyszerű. Ezúttal a mumus Union Berlin ellen kellene begyűjteni a három pontot.

A Wolfsburg és a Frankfurt múlt heti vereségével, valamint a Werder Bremen ellen aratott győzelemmel ismét felcsillant az esély a fekete-sárgák számára, hogy elérjék a Bajnokok Ligája indulást érő pozíciók egyikét a bajnokságban. És most vonatkoztassunk el a Szuperliga körül kialakult mizériától, ami alapjaiban írhatja át a sorozat jövőjét, de ehhez a Dortmundnak nem is sok köze van. Ahhoz azonban, hogy meglegyen a negyedik (adott esetben harmadik) hely, alapvetően minden maradék találkozóját meg kellene nyernie a csapatnak és bíznia kell a riválisok botlásában is.

Sancho visszatérhet

Szerdán az igen masszív szezont futó Union Berlin látogat a Signal Iduna Parkba, és ahogy azt Edin Terzic vezetőedző is megfogalmazta, kőkemény csata vár a Borussiára. Jó hír ugyanakkor, hogy Jadon Sancho visszatérhet a keretbe a fővárosiak ellen, az angol szélső ugyanis hétfő óta ismét aktív résztvevője az edzéseknek.

“Jól alakulnak a dolgok”

– jegyezte meg Edin Terzic, hozzátéve, hogy majd csak a mérkőzés napján dől el, hogy az angol játékos hadra fogható lesz-e, vagy sem, de semmiképpen nem vállalnak kockázatot, ha nem lesz száz százalékos egészségi állapotban. Thomas Delaney viszont biztos nem lép pályára szerdán, a dán középpályás csütörtöktől vehet részt ismét a tréningeken.

A hátrány sem hátrány

A Borussia az elmúlt két fordulóban két nagyon fontos győzelmet aratott a Stuttgart és a Werder ellen, ráadásul mindkét mérkőzésen hátrányból állt fel, de még mindig nincs a saját kezében a sorsa, ami a BL-indulásért folytatott versenyfutást illeti.

“Jó jel, hogy az előző mérkőzéseinken sikerült felállnunk, ez mutatja, hogy jó a csapat mentalitása. Ezzel együtt persze nem szeretnénk, hogy szerdán is hátrányból kelljen futballoznunk”

– szögezte le a BVB mestere.

Terzic kijelentése már csak azért is fontos, ugyanis az Union kiválóan védekező csapat, ráadásul a fővárosiak kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban, ami a találkozók első negyed óráját illeti, és ezen időszak alatt ők szerezték a legtöbbet is, tehát elmondható, jó energiával és nagy koncentrációval kezdik el a mérkőzéseket.

“A kezdőrúgás pillanatától résen kell lennünk, de persze elég erősek vagyunk ahhoz is, hogy felálljunk, ha esetleg hátrányba kerülnénk”

– jegyezte meg a BVB vezetőedzője.

Az Union Berlint egyébként sem lehet félvállról venni, már csak azért sem, mert a vendégek mindössze hat mérkőzést veszítettek el az idei szezonban az eddig lejátszott 29 fordulóban, legutóbb pedig a Stuttgartot fektették két vállra, jelenleg a tabella nyolcadik helyét foglalják el.

“Fantasztikus szezont futnak. Urs Fischer személyében egy olyan vezetőedzővel dolgoznak, aki képes kihozni a maximumot a keretből. Rettentően nehéz legyőzni őket. Nemcsak ránk, bármely Bundesliga-csapatra igaz ez a kijelentés, ezt már sokszor bizonyították ebben a szezonban. Kőkemény csata vár ránk holnap”

– fogalmazott Terzic.

Megduplázni a győzelmek számát

A két csapat közös történelme nem túl hosszú, mindössze hatodik alkalommal csapnak össze a felek. A Dortmund mindkét kupacsatáját megnyerte a két csapatnak, bár mindkét alkalommal hosszabbításra kényszerítette a berlini alakulat a fekete-sárgákat. Ami a bajnokságot illeti, tavaly a Borussia 5-0-ra győzte le a berlinieket hazai pályán, amely az Union történetének legnagyobb arányú veresége az élvonalban, de a fővárosban mindkét alkalommal az Union diadalmaskodott – 3-1-re és 2-1-re.

A mérkőzést szerdán 20.30-tól rendezik, a találkozót élőben közvetíti a Sport TV.