Ha Reus gólt szerez, a csapat megszerzi a vezetést

21-5-ös kapuralövési arány mellett nem lehetett kétséges, hogy a Dortmund megérdemelten nyert. A fővárosi klub két alkalommal is kapufát talált, ráijesztve ezzel a hazaiakra, de a 23. percet követően mindösszesen egy lövési kísérlete volt a berlinieknek. Az xG mutató alapján ez reális volt, hazai részről viszont több gólt vártak, előzetesen 4-0-ás győzelmet jósolt ez a statisztikai mutató. A mérkőzés érdekességei következnek.

Rövid széria: A BVB három egymást követő bajnokit nyert meg, erre pedig Terzic irányítása óta először volt példa – ezzel a győzelemmel pedig versenyben maradt a csapat a Bajnokok Ligáját érő helyezésekért.

Hazai előny: Négy alkalommal találkozott egymással a BVB és az Union, minden esetben hazai pályán született győzelem.

Kapott gól nélkül: A védelem határozott volt, és 9. alkalommal nem kapott gólt a csapat az idei bajnokságban. Ebben nagy szerepet vállalt Manuel Akanji, aki 18 párharcából 15-öt nyert meg, ez 83%-os arány.

Fontos találat: Mind az öt találat, amit Marco Reus a Bundesligában jegyzett vezetéshez juttatta a csapatot: kétszer 2-1, háromszor pedig 1-0 lett így az állás. A kapitány teljesítette a legnagyobb távot (11,6 km) a pályán, és párharcai 55%-át sikeresen vívta meg. Reusnak ez volt a 132. találata a Bundesligában, amivel az örökranglistán beérte a 22. helyen álló Rudi Völlert.

Kísérletezés: Erling Haaland hét alkalommal is kapura lőtt, ami magasabb szám, mint amit a komplett Union mutatott be (5), ez a norvég új bajnoki rekordja az egy meccsen történt lövések számában.

Visszatérés: Jadon Sancho 50 nap távollét után újra visszatért a pályára, és ez volt a 100. Bundesliga-mérkőzése. Ráadásul nem is szállt be rosszul, jelentős szerepe volt a második gól előtti támadásépítésben.

Visszatérés II: Lukasz Piszczek idén második alkalommal lépett pályára kezdőként a Bundesligában, erre legutóbb a Hoffenheim ellen volt példa még a 4. játéknapon.