Újabb fontos három pontot szerzett a BVB az Union ellen

A Borussia Dortmund zsinórban harmadik bajnoki meccsét nyerte meg, ezzel versenyben maradt a BL-induló helyekért! A 30. játéknapon a komoly küzdőszellemmel megáldott Union Berlint fogadtuk, akik ellen végül 2-0-ás győzelmet sikerült aratni.

Mindösszesen 15 másodperc telt el a mérkőzésből, mikor Ingvartsen már kapura lőhetett, köszönhetően annak, hogy a támadásépítésnél hiba történt egy passz során. A labda a kapufán csattant, így végül eltávolodott a kaputól, de nagy szerencséje volt így a csapatnak. Nem sokkal később Endo talált maga előtt kellő helyet a bal oldalon, lövése azonban nem sikerült jól, és messze a kaputól szállt el. Ekkor még csak 61 másodperce ment a játék…

A csapatot az edzői stáb felkészítette az Union támadásaira, játékára. Körülbelül tíz percet vett igénybe, mire a BVB is megérkezett a mérkőzésbe, még hatékonyabban blokkolva passzaikat, illetve befutott vonalaikat, és a támadóharmadban is veszélyesebbé kezdett válni a játék. Reus a 10. percben Hazard átívelt labdáját lőhette kapura 12 méterről, ám nem találta el jól a játékszert. Ez volt a csapat első veszélyesebb kísérlete az ellenfél kapuja előtt, és négy perccel később Hazard jelentett kockázatot a vendégek kapujára, Luthe csak némi nehézség árán tudott menteni. Haaland a 16. percben hatalmas lendülettel indult meg egy támadásban, és két berlini védő eszén is túljárt, majd Reynának adott labdát, aki szintén próbára tette a hálóőrt.

A 27. perc hozta el a fordulópontot: Hazard játszott össze Reusszal, aki betört a büntetőterületre, és Luthe szabálytalankodott vele szemben, a földre vitte a csapatkapitányt. Nem volt könnyű dolga Schlager játékvezetőnek, de megítélte a büntetőt, amit Haaland végzett el: a norvég kísérletére Luthe ráérzett, és kivédte – a kipattanóra újra Haaland csapott le, és Luthe ismét képes volt hárítani, végül Reus volt jó helyen és jó időben, így ő már nem hibázott, megszerezte a Dortmund számára a vezetést.

A 29. percben Musa lőtt kapura, ám lesen volt, és ezt az egyet leszámítva a Dortmund nem hagyott több lehetőséget ellenfelének az első játékrészben. A félidőben a BVB 9 lövéssel állt, szemben az Union 4 kísérletével, és ebben a kilenc kísérletben benne volt a 35. perc legnagyobb helyzete is, amit Haaland lőhetett hét méterről Reyna labdájáról, ám Luthe a lábával védeni tudta az ígéretes kísérletet.

A második félidő első másodpercei szintén a vendégekről szóltak, akik kétszer is veszélyesnek látszottak a kapu előtt. A túloldalon sem volt panasz a támadásokra, Knoche csak szabálytalanság árán tudta megállítani Reynát egy kontratámadás során. Nem sokkal később a fiatal játékos előtt újabb lehetőség adódott a csapat második góljának megszerzésére – Haaland és Reus összjátékával egyesülve Reyna átemelte Luthe felett a labdát közelről, de a labda végül elkerülte a kaput, így a 49. percben maradt 1-0 az állás.

Egy óra játékot követően Dahoud és Sancho váltotta Cant és Hazardot, és a Dortmund újra közel került a 2-0-ás álláshoz a pörgős mérkőzésen. Sancho játszotta meg Guerreirót a büntetőterületen belül, aki még meg tudta játszani Reynát azelőtt, hogy a labda elhagyta volna a pályát, és Reyna lövésig is jutott, ám egy berlini védő meg tudta állítani. Két perccel később az Union egy kapufával riogatta a hazaiakat, amit egy szabadrúgásból talált el Kruse, és Hitz védésének volt köszönhető az, hogy a labda a lécen csattant.

A mérkőzés előrehaladtával a Köpenickeriek átvették a kezdeményezést, és bár a Dortmund részéről volt lehetőség ellentámadásokra, nem voltak igazán hatékonyak – talán a zsúfolt versenynaptárnak köszönhetően, ami az elmúlt hetekben lefárasztotta a BVB-t. Ennek ellenére voltak hatalmas lehetőségek: Friedrich a 85. percben Sancho lövését mentette szögletre, majd másodpercekkel később Haaland nézett farkasszemett Luthe-tal, de a berlini védő ismét lábbal menteni tudott. Végül a 88. percben már ünnepelni tudott a Borussia: Sancho szerzett labdát a saját térfelén, majd Haaland továbbított Brandtnak, aki Guerreirót játszotta meg, a portugál pedig beállította a 2-0-ás végeredményt. Még a hosszabbításban Haaland előtt nyílt lehetőség egy harmadik gól szerzésére is, ám nem sikerült az akció, de újra behúzta a fontos három pontot a Borussia.

A mérkőzés videós összefoglalója: