Az utolsó esély: a Wolfsburg otthonában csökkenhetjük hátrányunkat

Hat pontot hoztunk az elmúlt három mérkőzés során a Wolfsburgon, és megfeleződött a hátrányunk: 11 pontról 5-re csökkent a Borussia lemaradása a harmadik helyen álló Wolfsburggal szemben. Hétvégén a két csapat megküzd egymással, ami komoly hatást gyakorolhat a BL-helyekért való versenyfutásban.

Mindkét csapat sikerrel vette a szerdai akadályt: a Borussia 2-0-ra az Union Berlin ellen, a Wolfsburg 3-1-re a Stuttgart ellen nyert – előbbi hazai pályán, utóbbi vendégszereplésben. A hétvégi szereplés így komoly téttel bír, melynek kapcsán Edin Terzic megfogalmazta: “A Frankfurt elleni mérkőzést követően (2-1 a Frankfurtnak, április 3-án) nem úgy nézett ki, hogy maradt bármi esélyünk. Most négy pontra vagyunk a negyedik helytől, öt pontra a harmadiktól, és hétvégén a Wolfsburg otthonában játszunk, így kettőre csökkenthetjük a különbséget. Ennek tudatában szeretnénk belevetni magunkat a küzdelembe, és ehhez extra teljesítményre lesz szükség tőlünk.”

A bajnokság jelen állása, és a hátralévő mérkőzések

Lesz min dolgozni még, erre az Union rávilágított: mindösszesen 15 másodperc után már vezethetetett volna Ingvarsten lövéséből a vendégcsapat, szerencsére a kapufát találta el. Ami biztos, ez nem forduhat elő újra, erre Terzic is rávilágított: “Pocsékul kezdtük a találkozót, és átaludtuk az első perceket. A végén szerencsére kapott gól nélkül lehoztuk a találkozót, és a második találatot is megszereztük.”

A csapat sokkal több lehetőséget alakított ki a végére, és nagy szerepe volt Marwin Hitznek abban, hogy a csapat megúszta kapott gól nélkül, a svájci hálóőr a 66. percben ujjheggyel tolta ki Kruse tökéletes szabadrúgását a kapu fölé, amivel megakadályozta a vendégek egyenlítését. Annak ellenére, hogy az ellenfél védekező felfogásban, kevés futással játszott, a csapat sok helyzetet vívott ki, ám Terzic hozzátette, ezeket nem tudták úgy kihasználni, mint ahogy szerették volna.

Annak ellenére, hogy a csapat házi gólkirálya, Erling Haaland számtalan lehetősége ellenére sem talált be, a Dortmund támadószekciója rendkívül erős, és Sancho visszatérésével még veszélyesebbé, és élettel telibbé vált a csapat.

Rossz hír viszont, hogy a védelem alappillérre, Mats Hummels ki kell, hogy hagyja a Wolfsburg elleni mérkőzést, mivel ötödik sárga lapját kapta a Berlin ellen az idény során. Terzic ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy “lesz játékos, aki átveszi a helyét, és lesz még fontos mérkőzésünk a Wolfsburg után is, amelyen remélik, hogy Mats topformában fog újfent küzdeni”. Így tehát Hummels nélkül utazunk a Wolfsburg otthonába, viszont a VfL ellen remek a mérlegünk: 2015 óta a Dortmund az összes idegenbeli mérkőzését megnyerte a Farkasok ellen, és ellenük 12 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség a csapat mérlege a túrák során.

Az idei kiírásban a Farkasok hazai pályán erős teljesítményt mutatnak, kilenc alkalommal is bezsebelték a három pontot, és csak két csapat tudott több pontot begyűjteni saját stadionjában. Ráadásul a ponthullajtások között mindösszesen egy vereség szerepel: a Bayern München ellen kaptak ki 3-2-re április 17-én. Szintén csak két olyan csapat van, aki többször nyert idegenben, mint a Borussia, a Fekete-Sárgák hét alkalommal is győztesen hagyták el a pályát otthonuktól távol. Összesített győzelmekben a két együttes kiegyenlített, 16-16 győzelmet számlálnak a felek az idei bajnokságban, és talán kevésbé meglepő módon: két olyan együttes van, akiknek több, mint 16 győzelmük született idén.

Nagy pozitívum lehet még, hogy a Dortmund zsinórban nyolc mérkőzés óta még csak gólt sem kapott a Wolfsburgtól, a legutolsó találat a Farkasok részéről 2016. szeptember 20-án született, akkor Didavi vette be a BVB kapuját. Játékosok terén jó ómen lehet Guerreiro, Akanji és Reus is: Guerreiro hat, Akanji öt alkalommal játszott a VfL ellen, és mindig nyertek (Guerreiro három gólt is jegyzett), Reus pedig tízszer is betalált a Wolfsburgnak a legutóbbi 13 mérkőzésén ellenük.

Reméljük, ez a széria tovább fog nyúlni, hiszen igen fontos lenne az, hogy újfent három pontot szerezzünk.

A mérkőzés várható kezdőcsapatai: