Reus: Még mindig három győzelemre lesz szükségünk

“Nagyon szeretnénk magunkat a BL-be kvalifikálni” – nyilatkozta Marco Reus a Wolfsburg elleni győzelmet követően, míg Edin Terzic Erling Haalandot dicsérte. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: “Tudjuk, hogy Erling egy topcsatár – ha helyzetbe kerül, akkor rendkívül magas annak az esélye, hogy be is talál. Nem került ma sok helyzetbe, de azokat rendkívül hatékonyan használta ki – ez egyike volt azoknak a tényezőknek, amiknek köszönhetően megnyertük a találkozót.”

Marco Reus: “Az első perctől kezdve készek voltunk arra, hogy túllépjünk a saját határainkon. Nagyon jól védekeztünk, és a labdával is remekül bántunk. Miután megfogyatkoztunk, megpróbáltuk újra veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Ez egy megérdemelt győzelem volt, és ezúttal nagy szükségünk volt a győzelemre. Most két pontra vagyunk a Wolfsburgtól, és ez azt jelenti, hogy még nem ért véget a versenyfutás. Most jó szériában vagyunk, de arra kell törekednünk, hogy ezt fent is tartsuk. Az elmúlt négy mérkőzésünkön nyertünk, de még mindig három győzelemre lesz szükségünk, hiszen nagyon szeretnénk magunkat a BL-be kvalifikálni.”

Manuel Akanji: “Remek teljesítményt nyújtottunk csapatként. Az első félidőben volt egy vagy két helyzet, ahol egy újabb gólszerzési lehetőséget teljesíthettünk volna – ez sajnos nem sikerült, de így is 1-0-ra vezettünk. Mikor 10 emberre fogyatkoztunk, remekül védekeztünk, ráadásul a támadás sem szenvedett csorbát, tudtunk további helyzeteket teremteni. Erling remekül tudta tartani a labdát, és képes volt a második találatot is megszerezni, ami különösen fontos volt a számunkra. Hátulról láttam a helyzetet, és reméltem, hogy képes lesz gólt szerezni. Ez biztonságérzetet adott, hiszen a 2-0-s állás egyértelműen megnyugtatóbb, mint az 1-0-s, és nagyon örültem, mikor a labda bement a kapuba. Három héttel ezelőtt 11 pont volt a hátrányunk a Wolfsburggal szemben, mostanra ez kettőre csökkent. Továbbra is nyomás alatt tartjuk őket, és nem adjuk fel, minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni.”