Gálázott a Dortmund, amivel a Német Kupa döntőjébe jutott Terzic csapata

Tizedik alkalommal jutott be a Borussia Dortmund a Német Kupa döntőjébe! A csapat megváltotta jegyét Berlinbe, miután egy remek első félidei teljesítménnyel már beállította a végeredményt, 5-0-ra győzték le a nagyot menetelő Holstein Kiel együttesét. A szép eredményt sajnos beárnyékolta Mateu Morey súlyos sérülése, akit a 75. percben vittek le a pályáról.

Csak a mérkőzés elején tudta megmutatni a Holstein Kiel, hogy miért az övék a legjobb védelem a másodosztályban (28 mérkőzés alatt mindösszesen 27 gólt kaptak csak): a vendégek hátsó alakzata ügyesen tartotta távol a Dortmundot a kaputól, és a támadójátékosok is sokat besegítettek, amíg labda nélkül játszottak.

A BVB dominánsan kezdett, eltekintve a 10. és 15. percek közti időszaktól, azonban csak egy ígéretes helyzetig jutottak a nyitány során: Guerreiro labdáját nem sokkal vétettel el Reus közvetlen közelről, amivel megszerezhette volna a vezetést.

Mikor már úgy tűnt, hogy a Kiel megtalálta a maga ritmusát, és belerázódott a mérkőzésbe, a Dortmund megszerezte a vezetést: Sancho tört előre a bal szélen, majd passzolt Reynának, aki előtt elég terület nyílt a lövéshez – kísérlete irányt változtatott Lee-n keresztül, így a távoli sarokban pihent meg a labda a 16. percben. Ez a nyitány áttörte a gátakat: Guerreiro diktálta a tempót egy előreküldött labdával, majd Reus passzolt tovább briliánsan vissza a portugálnak, aki sarokkal próbált gólt szerezni. Ez sikertelen volt, de az érkező Reyna közelről nagyon egyszerűen be tudta fejezni az akciót, és megduplázta az előnyt a 23. percre. Három perccel később Can játszott be okosan egy labdát középre, ahol Reus csapott le az érkező játékszerre, végül a felvezetés végén be tudta kotorni a kapuba a labdát, így már 3-0-ra nőtt az előnye a hazaiaknak. A túloldalon Reese járt közel a gólszerzéshez, a 27. percben egy kapufával riogatta meg a Fekete-Sárgák védelmét.

A 31. percben Piszczek letámadása hibára késztette a vendégeket, hátrafelé való passzuk Hazardhoz került, aki egyenesen kapura törhetett. A belga játékos megőrizte hidegvérét, és 14 méterről lőtt, 4-0-ra növelve az előnyt. A következő, lenyűgöző támadás a 42. percben érkezett, ekkor Bellingham épített fel egy passzjátékot Sanchóval, majd előbbi fejezte be az akciót, és ötre növelte az előnyt. Reyna előtt még adódott egy lehetőség a hosszabbításban, hogy elérje a mesterhármast, ám ezúttal elvétette a kaput.

Nem túl meglepő módon a játék irama lelassult a második játékrészre. A Dortmund sokkal kényelmesebb játékra váltott, és boldogan “ráült” az eredményre. Brandt félidőben váltotta Reynát, míg Reinier, Delaney és Morey hatvan perc játék után állt be Reus, Can és Piszczek helyére.

A 70. percben Morey sokkolt mindenkit: a spanyol rémesen esett el egy labdáért való küzdelem során, amitől még társai is lefagytak, Zagadou, Haaland és Delaney is ijedten figyelték a jelenetet. Morey-t rögtön ápolták és levitték, de végig látszódott a rajta eluralkodó fájdalom, első ránézésre keresztszalag-szakadás érhette, és valószínűleg eltart egy ideig a felépülése.

A mérkőzés végéhez közeledve a hazaiak előtt már csak egy komolyabb helyzet adódott: Hummels szerezhetett volna újabb találatot a 84. percben, de Dahne képes volt ezúttal védeni, így végül maradt a félidőben beállított 5-0-ás eredmény, ezzel tehát a berlini döntőbe a RB Leipzig és a Borussia Dortmund jutott!

A mérkőzés videós összefoglalója: