Tökéletes esténk volt a 75. percig – a mérkőzés reakciói

A csapat gondolatai Mateu Morey körül jártak a hármas sípszót követően, Can úgy fogalmazott, hogy igazán visszafogott most az öröm jelen pillanatban, míg Reus hozzátette: ez a történés beárnyékolja a győzelmet, és Terzic is csak félig tudott örülni a győzelemnek. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Reus: “Tudtuk nagyon jól, hogy a KIel kiesett a ritmusból. Szinte minden lövésünk a kapuban kötött ki, remek lendületbe tudtuk hozni magunkat. Sajnos azonban Mateu súlyosan megsérült, ez pedig beárnyékolja a győzelmet. Elég volt csak látni, mi történt, és bárki megmondhatja, hogy ez egy csúnya sérülés, de nagyon reméljük, hogy tévedünk, és nem ez a helyzet – viszont nagyon rosszul nézett ki. Elértük idáig a céljainkat – ha a BL-ben szeretnénk játszani, minden mérkőzést meg kell nyernünk, ez most a folytatásra a célkitűzésünk. Most hétvégén a Lipcse ellen mérkőzünk meg, majd utána újra találkozunk velük.”

Emre Can: “Igazán visszafogott most az örömünk jelen pillanatban. Nehéz elfogadni, ami Mateu-val történt, és úgy emlékszem, volt már neki korábban keresztszalag-szakadása. Minden gondolatunk vele van – egy remek srác, kiváló futballista. Nem számít, milyen súlyos a sérülés, mi mögötte állunk, és támogatjuk a felépülésben. Agresszívan szerettünk volna belelépni a párharcokba az elejétől fogva, és nyomás alá kívántuk helyezni a Kielt. Természetesen örömteli az, hogy 5-0-ra vezettünk már a félidőben, a második játékrészben arra törekedtünk, hogy senki ne sérüljön meg – ez sajnos nem sikerült jól…”

Edin Terzic: “Természetesen boldogok vagyunk az eredmény okán, és minden tökéletes volt egészen a 75. percig. Akkor Mateu sérülése beárnyékolt mindent. Tudva azt, hogy milyen fantasztikus srác, így még jobban fáj a dolog. Úton van a kórházba, remélhetőleg holnap (szombati nyilatkozat – a szerk.) többet fogunk tudni. Az elmúlt hetekben nagyon jól játszottunk, okosan védekeztünk, ma pedig képesek voltunk 5-0-ás vezetésre szert tenni. Érthető módon ezt a tempót nem tartottuk fenn a második félidőre. A célunk most az, hogy mindent kihozzunk a döntőben magunkból, boldogok vagyunk, hogy Berlinbe vezet az út. Ahhoz viszont kétség sem fér, hogy most gondolataink a csapat egyik legfontosabb tagjával lesznek ma este.”