23 lövés, 3 gól – a mérkőzés érdekességei

A Dortmund 23 lövéséből 3 is utat talált az ellenfél kapujába a támadások viharában a Signal Iduna Parkban. A Hoffenheim ugyan kilenc lövésig jutott, de így is majdnem elcsíptek egy pontot. A mérkőzés érdekességei következnek.

Domináns: A Borussia szinte minden mutatóban ellenfele fölé kerekedett: a párharcok 51%-át nyerték, 58%-ban birtokolták a labdát, és 87%-ban voltak sikeresek a passzaik (a Hoffenheimnél ez a mutató 77%). Csupán a szögletek tekintetében előzött a Hoffenheim, 7-4 arányban végeztek sarokrúgást a felek.

Pénteki hangulat: A Borussia Dortmund zsinórban hatodik hazai győzelmét ünnepelte pénteki fordulók tekintetében, és 2004 óta veretlenek otthon az adott fordulók nyitányát illetően – ez 22 győzelmet, és 8 döntetlent jelent.

Gólszéria: A Fekete-Sárgák zsinórban 35. Bundesliga bajnokijukon találtak be, tovább bővítve a klubrekordot.

Első hazai gól: Jude Bellingham első Bundesliga-találatát szerezte hazai pályán, míg első találatát a tavalyi kiírásban jegyezte a Stuttgart otthonában – az eredmény akkor is 3-2 lett, szintén a BVB javára.

Hazai precizitás: Giovanni Reyna hat Bundesliga-találatából ötöt hazai pályán jegyzett, és mind a hat találatát a jobb lábával szerezte.