Akaraterő! Érzelemdús mérkőzés! – a mérkőzés reakciói

Mosolygó arcok látszottak mindenfelé a hármas sípszót követően. “Az a tény, hogy újra és újra képesek voltunk magunkhoz ragadni az előnyt, sokat elmond a srácokról” – mondta boldogan Rose, míg Jude Bellingham szintén lenyűgözötten nyilatkozott. Kobel számára maradt némi “savanyú íz” az “érzelmekkel teli találkozó” után. A mérkőzés reakciói következnek.

Marco Rose: “Nagyon boldog vagyok, mivel három ponttal távozunk, és végig látszott az akaraterőnk. Nagyon dominánsak voltunk az első játékrészben, csupán egyetlen helyzetet engedtünk számukra korán. Így is tiszta azonban, hogy sok dolog van még, amin dolgoznunk kell. Gondolok itt a labdával való játékra, a védelem tehermentesítésére, a helyezkedésre és a támadóharmadban történő játékra. Némi nyugalommal szolgál, hogy megnyertük 3-2-re ezt a mérkőzést, lévén egy nagyon nehéz találkozón vagyunk túl, és egy ponton teljesen kicsúszott a kezünk közül. Az a tény, hogy újra és újra képesek voltunk magunkhoz ragadni az előnyt, sokat elmond a srácokról, és ez az, ami miatt a leginkább elégedett vagyok a mérkőzés kapcsán, ezzel remélhetőleg kellemesebbé tettük a szurkolóink számára a hétvégét.”

Jude Bellingham: “Kihasználtuk a lehetőségeinket ma, jobban csináltuk, mint a Freiburg elleni találkozón. Nagyon örülök annak, hogy meg tudtuk ezt nyerni. Erling egy gép, alig tudom leírni szavakkal, hogy ő mennyire jó, egyszerűen hihetetlen, amit csinál. A Hoffenheim nagyon jól teljesített ma, sok problémát okoztak nekünk, de miután kaptunk egy gólt, mentünk tovább, és képesek voltunk visszajönni. Épp ma reggel az edzésen Donyell mondta, hogy milyen rosszul megy ballal, éppen ezért jobbnak láttam azt, ha épp azzal szerzek egy gólt.”

Gregor Kobel: “Rendkívül érzelemdús találkozón vagyunk túl, voltunk fent és lent is. A végén elmondhattuk, hogy remek küzdőszellemmel álltunk ki. Úgy hiszem, korántsem magától értetődő, hogy egy ilyen kései egyenlítés után még képesek vagyunk felállni és megnyerni a találkozót, így remekül teljesítettünk, azonban nem minden dolog pozitív. Ezt a mérkőzést sokkal hamarabb lezárhattuk volna, így ez hagy némi savanyú ízt maga után, de végtére is boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk nyerni a találkozót.”