Őrült egy 90 perc volt – a mérkőzés reakciói

“Boldogan megyünk haza, de tudjuk, hogy még mindig vannak dolgok, amiken javítanunk kell” – mondta Marco Rose a mérkőzést követően, aki a három kapott gólra gondolt elsődlegesen a javítás terén. Marco Reus úgy fogalmazott: “Őrült egy 90 perc volt, nem gondoltuk volna, hogy ilyen fordulatot vesz a találkozó…”. A mérkőzés reakciói következnek.

Sebastian Kehl: “Az elejétől a végéig izgalmas volt, izgalmassá tettük ezt a találkozót, de úgy gondolom, hogy mi voltunk a jobb csapat, nekünk voltak jobb gólszerzési lehetőségeink, mégis nekünk kellett folyamatosan visszajönnünk hátrányból. Rendkívül érzelemdús volt ez a párharc. Voltak érdekes helyzetek is, mint például az, mikor Marcót fejbetalálták, és nem ítéltek rá semmit, noha büntetőt is adhattak volna érte. Egy felfokozott hangulatú légkör fogadott minket, és örömteli, hogy a szurkolók ott lehettek, és szemtanúi voltak ennek. Megérdemelten győztünk.”

Marco Rose: “A legfontosabb dolog ma az, hogy elhoztuk a három pontot. Ez egy őrült találkozó volt, minden futballszerető ember számára igazi csemege. Két remek csapatot láthattunk ma a pályán, igazi topmérkőzés volt. Edzői szemmel nézve persze azt kívántam, bár máshogy zajlott volna. Túl sok gólt kaptunk, főleg úgy, hogy nem adtunk túl sok lehetőséget az ellenfelünk számára. Ha ennek ellenére is képes vagy győzelmet elérni Leverkusenben, akkor az elég beszédes a csapatodat illetően. Boldogan megyünk haza, de tudjuk, hogy még mindig vannak dolgok, amiken javítanunk kell – a kapott gólok tekintetében nem kérdés, hogy fejlődni szükséges.”

Marco Reus: “A büntetőig vezető akció során nem volt kérdés, hogy a labdához szerettem volna jutni. Az ellenfél játékosa megpróbálta azt védeni, és elkapott a könyökével, ami rendkívül fájdalmas volt. A játékvezető vetett rá egy pillantást, majd megítélte a büntetőt. Ezen a mérkőzésen végül a mentalitás döntött, az vezethette valamelyik csapatot győzelemre. Őrült egy 90 perc volt, nem gondoltuk volna, hogy ilyen fordulatot vesz a találkozó, rengetegszer voltunk fent és lent is. Nem állunk elég szorosan fel a védekezéshez, és könnyed gólokat kapunk – ami nagy probléma, mivel nem fogunk mindig három, akár négy gólokat szerezni. Az ilyen győzelmek rengeteget ki is vesznek a csapatból.”