Történelmi győzelem

A BVB háromszor is vissza tudott jönni hátrányból, ráadásul mind a három pontot meg is szerezte többek között Erling Haaland duplájának köszönhetően. A győzelem nem feltétlen volt érdemtelen: az xG mutatója a BVB-nak 2,3, míg a Leverkusennek 1,2 volt, a vendégek 56%-ban birtokolták a labdát, és kapuralövésekben is többel zártak (15 a 11-gyel szemben). A mérkőzés érdekességei következnek.

Remek forma: A BVB legutóbbi 11 bajnokijából (beleértve az előző idényt is) 10-et megnyert, utolsó vereségük a Freiburg elleni volt a második játéknapról (2-1).

Történelem: A Bundesliga történetében másodszor volt képes a BVB arra, hogy háromszori hátrányba kerülés után is nyerni tudjon. Az előző ilyen alkalom 1995 szeptemberében volt, akkor szintén idegenben, szintén 4-3-ra nyert, akkor az Eintracht Frankfurt volt az ellenfél.

Látványosság: A Fekete-Sárgák az idei két leggólgazdagabb mérkőzésben érintettek voltak: a Frankfurt elleni 5-2-es, valamint a Leverkusen elleni 4-3-as sikerben egyaránt résztvevő volt a csapat. Az eddigi négy bajnokin összesen 22 gól esett az együttes mérkőzésein, ami átlagosan 5,5 gólt jelent mérkőzésenként.

Gólszéria: Ez volt zsinórban a 36. bajnoki mérkőzés, ahol a BVB legalább egy gólt szerzett, ez a Bundesliga történetének harmadik leghosszabb szériája.

Erős kezdés: Mario Pongracic épp 24. születésnapján debütált a Dortmundban tétmeccsen. Mind a 14 párharcát megnyerte, és 54 passzából 50-nel csapattársat talált meg.

Aktivitás: Raphael Guerreiro ért legtöbbször a labdához a pályán, összesen 91 alkalommal, és első szabadrúgásgólját szerezte meg a Bundesligában.

Haaland-mágia: Erling Haaland lőtt legtöbbször kapura, összesen négyszer, és 47. Bundesliga-bajnokiján 17. alkalommal szerzett egynél több találatot. Ezzel már 65 tétmeccs után 65 gólnál jár, és rajta kívül senki nem szerzett 47 bajnoki után 45 gólt. A korábbi rekordot Uwe Seeler tartotta, akinek 52 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy eljusson 45 találatig.