3:0, majd 4:2 – hatgólos mérkőzésen nyert a BVB az Union ellen

Idei negyedik, zsinórban harmadik győzelmét ünnepelhette ma a Borussia Dortmund, ezúttal az Union Berlint győzte le Rose csapata 4-2-re (félidőben 2-0), noha nem volt ennyire könnyű a menet: 3-0-s hátrányból még vissza tudott jönni 3-2-re a berlini együttes.

Csupán 44 másodperc telt el, és a labda már a BVB kapujában pihent meg. Noha Awoniyi előtte lesen indult, így a gól is érvénytelen volt, ez megmutatta a berliniek stratégiáját: gyors, direkt játék az ellenfél kapujára, ha a labda a vendégekhez kerül. Az első botlást hamar feledtette a Dortmund, 20 perc után ugyanis 80%-os labdabirtoklás állt a csapat neve mellett, akik addigra már előnybe kerültek, a 10. percben ugyanis az első kapuralövésük megpihent a hálóban. Malen szerzett labdát Ryerson ellen a balszélen, majd Guerreiróhoz továbbított, aki Dahouddal játszott össze – a labda beadása nem sikerült, a kipattanót viszont Guerreiro le tudta venni, és kissé szélről ballal a távoli sarokba lőtte erőből, egy álomgóllal szerezve előnyt csapatának.

Nem sok hiányzott a második találathoz a 16. percben: Reus szabadrúgását Haaland bólintotta a kapura, és nem sokkal vétette el a célpontot. Három percre rá Luthe mentett Malen lövésénél, de végül újfent elesett kapuja: Hummels Awoniyi ellen szerzett labdája volt a kiindulópont, onnan Dahoudhoz vezetett az út, aki a jobb szélen felfutó Meuniert indította. A belga védő remek ütemben adta be a labdát középre, ahol az 1,94 méter magas Haaland ismét bólintott, de ezúttal pontos volt, így a 23. percben duplázódott az előny. Az első félidő ugyan több találatot nem hozott, de a Dortmund remek formája végig kitartott a játékrész során.

A szünet után gyorsan 3-0-ra módosult az állás: Bellingham vezette a labdát előre jobbról középre haladva, majd indította meg Reust, aki a büntetőterületre befutva passzolta be középre a labdát. Friedrich ért bele, aki tisztázni szeretett volna, és bár megakadályozta az érkező Haalandot és Malent a lövésben, róla pattant be a labda, így öngólt szerezvén tovább növelte a BVB előnyét. Öt perccel később a frissen beállt Behrens ellen szabálytalankodott Witsel, és a videó megtekintése után a bíró nem sokat hezitált, befújta a büntetőt, amit Kruse értékesített, a jobb alsóba helyezve a játékszert. A 68. percben szintén közel állt a találathoz az Union, Ryerson tesztelte Kobelt egy erős lövéssel 14 méterről.

A mérkőzés célja itt kettőssé vált: nem csupán azon volt a hangsúly, hogy kontrollálja a meccset a Dortmund, hanem azon is, hogy visszaállítsák a háromgólos előnyt, azonban a csapat fáradni kezdett, és a 81. percben újabb gólt kaptak, Voglsammer fejelt a kapuba egy szögletet követően. Sokáig nem maradt forró a talaj, két percre rá Hummels indított a saját térfeléről, és az érkező labdát Haaland tökéletesen emelte át a meglepett Luthe fölött, ami végül a kapuban kötött ki. A csapatkapitány sem járt messze a gólszerzéstől, a 86. percben Reus szabadrúgása a kapufáról pattant ki. A hosszabbítás során Ryersonnak kellett még résen lennie Haaland esetében, de az eredmény nem változott, így végül egy hatgólos találkozón, 4-2-re győzte le az Union Berlint a Borussia Dortmund.

A mérkőzés videós összefoglalója: