HIVATALOS: A BVB leigazolta Niklas Sülét!

A Borussia Dortmund ma bejelentette, hogy leigazolta a 26 éves német válogatott védőt, Niklas Sülét a 2022/23-as idénytől kezdődően. A 195 centiméter magas középhátvéd ezt az évet még a Bayern Münchenben fejezi be, szerződése 2022 nyarán jár le a bajoroknál.

“Örömmel jelentjük be, hogy leigazoltuk Niklas Sülét, a német válogatott játékos ingyen érkezik, és négy évre írt alá” – mondta el a sportigazgató, Michael Zorc. Sebastian Kehl, aki átveszi Zorc helyét a nyáron, folytatta: “Niklas a személyes megbeszélések során azt mutatta, hogy rendkívül elkötelezett a Dortmundhoz való csatlakozás kapcsán. Rengeteg tapasztalat és tudás érkezik vele, jól építi a támadásokat, és megvan benne minden, aminek segítségével ő maga is újabb lépést tehet velünk együtt a nyártól kezdődően az úton.”

Süle a TSG Hoffenheimben kezdte német bajnoki pályafutását, jelenleg 213 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 12 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. A Bajnokok Ligájában 32-szer, a német válogatottban pedig 37-szer szerepelt, mindkét fronton 1-1 gólt szerzett, ráadásul a 2020-as Bajnokok Ligája-kiírást meg is nyerte a Bayern Münchennel. Ebben az idényben ő lépett pályára legtöbbször a védők közül, összesen 19 alkalommal játszott saját klubjában a bajnokság keretein belül.