Idegenben veretlen a csapat a szezon második felében

A Borussia Dortmund minden kedvezőtlen körülményen felülemelkedett – ideértve a három, sérülés miatti kényszerű cserét is -, ami többek között Julian Brandt kapu előtti hatékonyságának is köszönhető volt. A korai csereként beálló Brandt sikerrel kihasználta mindkét lehetőségét, míg a svábok nem találtak be a túloldalon, hiába volt több kiváló lehetőségük is. A VfB élvezte az xG-mutató minimális előnyét (1,83 az 1,66-tal szemben), de a tényleges találatok a BVB-nak kedveztek. A mérkőzés érdekességei következnek.

Kedvenc túra: A Borussia legutóbbi nyolc idegenbeli mérkőzéséből hetet is megnyert a Stuttgart otthonában, és a Bundesliga-történetében is a Fekete-Sárgák a legsikeresebb klub az otthonukban: összesen 16 alkalommal szerezték meg a három pontot a svábok stadionjában.

Erős idegenbeli forma: A BVB formája a legjobb idegenben 2022-ben: ők az egyetlen csapat, akik még idén nem veszítettek az otthonuktól távol, és a lehetséges 21 pontból 17-et is bezsebeltek.

Szupercsere: Julian Brandt duplájának köszönhetően immáron a BVB 12 találatáról mondható el, hogy cserejátékos szerezte.

Történelmi cserejátékos-találat: Julian Brandt tartja immáron a legkorábbi, cserejátékos által szerzett gól rekordját a Bundesligában. 12 perc alatt talált be, ezzel átadva a múltnak a bielefeldi Mamadou Diabang rekordját, aki a padról beállva a 14. percben volt eredményes a HSV ellen 2002 októberében.

Távolról: Talán nem volt megállíthatatlan, de attól még bement: a második találat volt a nyolcadik olyan gólja a Borussiának, ami távoli lövésből született. Ennél több távoli találata csak a Lipcsének van.

Rekordüldözés: Julian Brandt csupán kétszer tudott egy idényen belül többször is hét gólnál többet szerezni (ez a jelenlegi mutatója), a 2015/16-os és 2017/18-as idényben kilenc-kilenc találatig jutott a Leverkusen játékosaként. A pénteki duplája volt a második, amit a Bundesligában jegyzett, és a Dortmund színeiben a Német Kupában is volt már duplázása, melynek elszenvedője a Mönchengladbach volt 2019 októberében.

Gólszéria a Stuttgart ellen: A Fekete-Sárgák rendre betaláltak a Stuttgart ellen a legutóbbi 15 párharcuk során, és ellenük a leghosszabb ez a szériájuk a jelenlegi Bundesliga-csapatok közül.