Akanji: “Marco azt mondta: támadj a közeli kapufánál…”

Akanji és Can góljainak is köszönhetően a BVB immáron tíz gólt is védők révén szerzett a bajnokságban – amivel holtversenyben a legjobbak a Stuttgart csapatával. A mérkőzést követően a két érintett, vlaamint Rose értékelték a látottakat.

Manuel Akanji: “Greg Kobel remek védése az elején rendkívül fontos volt a számunkra. Ezt követően ugyanis remekül teljesítettünk, a kontrákat jól játszottuk meg, de a labdát is jól birtokoltuk, megérdemelten szereztünk vezetést. A félidőhöz érve a mérkőzés már le volt futva, a magam részéről pedig nagyon örülök annak, hogy betaláltam. A legutóbbi találatomat szintén a Wolfsburg ellen szereztem még nagyon régen. A két gól között volt néhány helyzetem, sajnos azonban azokat nem tudtam gólra váltani. A szabadrúgás előtt Marco Reus azt mondta nekem: “Támadj a közelebbi kapufánál”, mire én ezt nyugtáztam. A többit láthatta mindenki: Marco labdája tökéletesen szállt felém, majd külsővel sikerült azt a hálóba juttatnom.”

Emre Can: “Két héttel ezelőtt, mikor hosszú idő után újra teltházas mérkőzést játszhattunk, cserbenhagytuk a szurkolóinkat, éppen ezért sokkal tartoztunk nekik. Most úgy hiszem, a törlesztést a mai napon nagyon jól csináltuk. A Wolfsburg jól kezdte a mérkőzést, Gregnek nagyot kellett mentenie, és ez rendkívül fontos volt. Ahelyett, hogy ők jutottak volna előnyhöz, mi szereztük meg a vezetést, és beindultak a történések. Ha Münchenben is sikeresek szeretnénk lenni, akkor bátornak kell lennünk, az elejétől fogva ott kell legyünk fejben, és ugyanazt kell hoznunk, mint amit az első játékrészben a Wolfsburg ellen is kiadtunk magunkból.”

Marco Rose: “Kiváló csapatmunkát nyújtottak a srácok az ötödik és negyvenötödik percek között, megérdemelten nyertünk. A mérkőzés elején viszont a Wolfsburgnak hatalmas lehetősége volt. Két héttel ezelőtt ugyanez velünk esett meg, és láttuk, hogy mi lett a vége. A mai teljesítményre ettől eltekintve nem lehet panasz: remek volt az időjárás, remek volt a hangulat már jóval a mérkőzés kezdete előtt is, igazán szórakoztató nap volt a mai. Számunkra olyan ez, mint valami szer, mindig ezt a hangulatot vágyjuk, és szeretnénk igazi erőddé varázsolni a stadionunkat a szurkolóink segítségével. Először a Lipcse ellen térhettek vissza a drukkerek, és azt igazán elbaltáztuk – ma viszont örömteli volt, hogy velünk lehettek újra, és boldogan térhettek haza a mérkőzést követően.”