Pazar hangulat, pazar gólok: 6-1-es győzelmet aratott a BVB a Wolfsburg ellen

Alighanem a forduló legnagyobb győzelmét aratta a Borussia Dortmund a Bundesliga 30. játéknapján, miután 6-1-re győzte le a Wolfsburg csapatát, ezzel 63 egységre növelve szerzett pontjait a tabellán. Az első félidőben mindösszesen 14 perc elég volt ahhoz, hogy ötgólos előnyre tegyen szert a BVB, melyhez 1-1 gól társult még a második játékrészben.

Pedig a harmadik percben még a hazai térfélen akadt tennivaló, Kobel mentett egy hatalmasat Nmecha helyzeténél közelről, a Wolfsburg csatárát ugyanis Wind labdája találta meg egyedül a balszélen. Csupán a nyitó percekben volt elmondható az, hogy apró hibák voltak felfedezhetőek a Dortmund háza táján, ami annak volt köszönhető, hogy a hátsó szekció és a támadóalakzat között nem működött tökéletesen a kémia, de minden más esetben a BVB bátorságról és határozottságról tett tanúbizonyságot. Wolf és Can a 10. percben remekül átcselezte magát az ellenfélen, majd a debütáló Rothe előtt adódott az első lehetőség, aki gyorsan lerázta magáról a kezdeti idegességet, lövése azonban egy wolfsburgi védő által blokkolva lett. A 21. percben Wolf is közel került a vezető találat megszerzéséhez, lövése azonban a bal kapufa mellett szállt el.

A varázslat azonban ekkor kezdődött, ugyanis szinte minden lövés az első félidő végéig a kapuban pihent meg. Éppen Rothe nyitotta meg a gólcsapot, aki a 24. percben Brandt szögletét bólintotta a hálóba háttal a kapunak állva. Ezt követően Haaland szerezte meg a labdát Schlagertől, amjd Witsellel összejátszva utóbbi duplázta az előnyt két perccel később, majd Akanji is bejelentkezett, ő Reus szabadrúgását juttatta a hálóba, növelve ezzel 3-0-ra az előnyt. Három gól négy perc alatt – rég láttunk ilyet, a BVB elkapta a fonalat, és Can is hamar ráerősített erre, akinek távoli lövése találta meg a bal alsó sarkot a 34. percben. Egy Brandt és Reus által vezetett kontrából végül Haaland is fel tudott iratkozni a lőlapra: a 38. percben ugyanis 5-0-ra tudta növelni a Dortmund előnyét, hatalmas örömmámorba fullasztva a dortmundi szurkolókat ezzel.

Rögtön a szünetet követően újra Kobelé lett a főszerep, aki Wind felső sarok felé tartó fejesét szedte ki. A túloldalon Casteels is hasonlóképp remekelt, előbb Reus kísérleténél volt résen az 51. percben, majd Haalandot is meg tudta akadályozni tíz perccel később. A két nagy esély között azonban így is kapitulált a belga hálóőr: Reus és Brandt felépített támadásából Haaland profitált, aki a felső léc alá vágta be balról a játékszert az 54. percben. A 70. percben riogatott a szépítéssel újra a Wolfsburg, Vranckx lövése ugyanis a felső lécet találta telibe.

Az igazán emlékezetes estét egy kapott gól nélkül lehozott 90 perc koronázta volna meg igazán, azonban ez elmaradt: miután Kobel védeni tudta Nmecha támadását, miután a játékos egyedül törhetett kapura, a kipattanóra nem ő, hanem Baku érkezett, és nem hibázott, így a 82. percben végül a vendégek is eredményesek voltak, de így is egy rendkívül erős, 6-1-es sikert ünnepelhetett 79.000 néző előtt a Borussia Dortmund!

A mérkőzés videós összefoglalója: