A Dortmund küzdött, megtorpant, majd 3-1-es vereséget szenvedett Münchenben

Noha a Bundesliga 31. játéknapján jó teljesítményt mutatott, a Borussia Dortmund 3-1-es (2-0 a félidőben) vereséget szenvedett el a Bayern Münchennel szemben, akik ezzel megnyerték a 2021/22-es Bundesliga-idényt.

A Borussia Dortmund intelligens futballal nyitotta meg a találkozót, megfelelő struktúrával és egyértelmű tervvel álltak ki, ami sokkal többről szólt egy szimpla tisztességes helytállásnál. A Bayern ennek okán nem talált utat támadásai során, révén a Dortmund lezárta a területeit, és éberen védekezett. Ennek ellenére így is a hazai csapat szerezte meg a vezetést negyed óra elteltével – Kimmich ívelte be a bajorok szögletét, amit Goretzka továbbított Gnabryhoz, aki mellel levéve a labdát egy védhetetlen lövést zúdított a bal felső sarokra 17 méterről, megszerezve ezzel a bajoroknak a vezetést.

A BVB tartotta magát, de pontatlannak bizonyult a büntetőterületen belül és kívül is – és egy Haaland-lövésen túl a 27. percből nem igazán tudott érdemlegeset elérni. A Bayern ezzel szemben kíméletlenül hatékony volt, és a 30. percben a második góljukat is megszerezték újra Gnabry révén, ezt azonban érvénytelenítették, mivel Coman lesen állt. Ez az 1-0-s eredmény azonban csak tovább négy percig tartott ki: Zagadou adta el KImmichnek a labdát nyomás alatt, aki megtalálta Müllert, majd Lewandowskinál kötött ki a labda – az egykori dortmundi játékosnak pedig nem okozott problémát a Hitz-cel szembeni párharc.

A második játékrész rögtön egy szabálytalansággal kezdődött, de Pavard hiába rántotta le Brandtot, ami legalább sárgát ért volna, még egy szabadrúgást sem ítélt meg a játékvezető. Nem sokkal később Brandt Reusnak adott egy labdát, akinek tisztán a bokáját találta el Kimmich a büntetőterületen belül, és ezért már járt is a büntető. Can lépett a labda mögé az idei szezonban negyedjére, és ezúttal sem hibázott, így az 52. percben a Dortmund zárkózni kezdett. Ezzel a 2-1-es állással a mérkőzés újra nyílttá vált, és lógott a levegőben az egyenlítés lehetősége. Haaland és Reus előtt is adódott lehetőség, utóbbi ráadásul már átcselezte magát Neueren is az 54. percben, de végül Upamecano képes volt tisztázni a gólvonalról. Két perccel később újfent szabálytalankodtak Reusszal szemben, ezúttal Hernandez vétett, majd a 60. percben Bellinghamet rántották le, de ezúttal elmaradt a büntetőrúgás, hiába volt Pavard szabálytalan. A Sky-nak vele kapcsolatban Lothar Matthäus azt mondta: “Próbálja bármennyire is megszerezni a labdát, az biztos, hogy először a dortmundi játékost találja el”.

A Dortmund erősen nyomott az egyenlítésért, és többször is közel került a 2-2-es álláshoz. Neuernek kellett a 80. percben Haaland lövését szögletre mentenie, majd egy perccel később a norvég csatár újra lőhetett, de a nagy nyomás okán lövése a kapu felett szállt el. A végső gól azonban a túloldalon érkezett: Hitz ugyan védett Musiala kísérleténél, de a labda játékban maradt – erre Sabitzer csapott le, aki visszatette Musialának, és a játékos nem hibázott másodjára, így a 83. percben 3-1-re növelte az előnyt, ami végül a végső eredménnyé változott, elhozva ezzel a 10. salátástálat zsinórban a Bayern Münchennek.

A mérkőzés videós összefoglalója: