Nyolcadik büntetőjét rúghatta a Dortmund az idei szezonban

Ez volt a nyolcadik idegenbeli mérkőzése a csapatnak 2022-ben, és ez volt az első, melyen vereséget szenvedett Rose együttese. A Bayern ellen megítélt büntetőt értékesítette a Dortmund, ezzel mind a nyolc, idei szezonban befújt büntetőt gólra váltotta a klub. A mérkőzés érdekességei következnek.

Sorozat: A BVB először szenvedett 2022-ben vereséget idegenben, a szezon második felében ez volt a nyolcadik olyan találkozó, melyet a Signal Iduna Parktól távol játszott le az együttes.

Pontrúgás: Egy Marco Reus ellen elkövetett szabálytalanság eredményezett büntetőt a Fekete-Sárgák javára – ez volt a harmadik, amit a csapatkapitánnyal szemben elkövetett játék okán fújtak be, és ellene történt a legtöbb szabálytalanság a büntetőterületen belül. A csapat idén nyolc tizenegyesnél tart, ez a legtöbb az élvonalban játszó csapatok között, ráadásul mind a nyolcat gólra is váltották a játékosok – Emre Can egymaga négyet értékesített.

Kezdőcsapatban debütálás: Az idei Bundesliga-szezonban Reinier először találta magát a kezdőcsapatban. A legutóbbi tétmérkőzés, melyen a fiatal brazil kezdett 2021 novemberére nyúlik vissza, akkor a Sporting elleni 3-1-es vereséget szenvedő csapatban volt jelen a kezdő sípszó pillanatától a Bajnokok Ligájában.

Erős teljesítmény: A 17 éves Jamie Bynoe-Gittens első öt párharcából négyet is megnyert második Bundesliga-mérkőzésén. A mérkőzés végére összesen nyolc összecsapásban vett részt, melyből ötöt (62%) nyert meg.

Eltiltás: Emre Can megkapta ötödik sárga lapját, így a Bochum elleni mérkőzést ki kell, hogy hagyja.

A lécek között: Marwin Hitz először lépett pályára 2022-ben. Legutóbb 2021. december 18-án, a Hertha BSC elleni 3-2-es vereség alkalmával lépett pályára, illetve a tavalyi idényben is ő védte a kaput a Bayern ellen idegenben, akkor 4-2-es vereség lett a találkozó vége.

Kispad: Roman Bürki először ülhetett le a kispadra az idei szezonban tétmérkőzésen.