Rose: “Képesek voltunk nyitottabbá tenni a második játékrészre a találkozót…”

A München elleni mérkőzést követően Marco Rose értékelte csapata teljesítményét, Sebastian Kehl gratulált a bajoroknak a bajnoki címhez, valamint Marco Reus értékelt, kiemelve az egyéni hibák és az ismétlődő sémák problémáját. A mérkőzés reakciói következnek.

Sebastian Kehl: “Ma újra közel voltunk ahhoz, hogy megakadályozzuk a bajorok megkoronázását, de bármely csapat, amelyik 12 pontos előnnyel bír 31 mérkőzés után, megérdemli azt, hogy német bajnok legyen. Gratulálok az FC Bayern Münchennek!”

Marco Rose: “A második félidőben láthattuk végigfutni a támadásainkat, és lövéseink is voltak. Ez a két elem hiányzott az első játékrészben. Előre tudtunk ugyan törni időről időre, de a lövések egyszerűen elmaradtak, ráadásul vétettünk egy szimpla hibát, és máris 2-0-s előnybe került az ellenfél. Az 1-0-s állás is elkerülhető lett volna, mivel Gnabry túlzottan üresen maradt, jobban kellett volna őrizni őt. Képesek voltunk viszont arra, hogy a második játékrészben nyitottabbá tegyük a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy volt két-három jó lehetőségünk, valamint még egy büntetőt be kellett volna fújniuk a javunkra.”

Marco Reus: “Ha megnézzük, hogy milyen gólokat kaptunk, láthatunk egy sémát, ami végigkísérte az egész idényünket: az egyéni hibák. További probléma, hogy a támadásainkat sem tudtuk befejezni. A játékunk felépítése jó volt, de nem tudtuk lezárni azt a támadóharmadban. Egy góllal visszajöttünk a szünetet követően, és megvetettük a lábunkat, majd jött egy újabb büntetőgyanús eset Jude-dal. A Bayernnek több lehetősége volt: mivel nem voltunk elég veszélyesek a térfelükön, lényegében magunkra húztuk őket.”