Haaland mesterhármasa sem volt elég a pontszerzéshez a Bochum ellen

2-0-s hátrányból fordított 3-2-re a BVB, végül 4-3-ra kikapott a VfL Bochum ellen a Bundesliga 32. játéknapján a Signal Iduna Parkban a miniderbiként aposztrofált találkozón.

Repülőrajt? Kevesebb, mint két perc játék után Bynoe-Gittens védésre kényszerítette Riemannt – bár ha gól lett volna sem adták volna meg, mivel korábban Haaland lesen tartózkodott Reus hosszú labdájánál. Rögtön ezután Riemann a jobbszélre játszotta ki a labdát, ahol Asano túljárt Guerreiro eszén és betört a büntetőterületen belülre. Akanji megcsúszása okán Polter a bal oldalon teljesen szabadon maradt, és be is talált közelről már a 3. percben. A Bochum ráadásul itt nem állt meg, öt perccel később Asano adott egy labdát Pantovicnak a bal oldalon, aki Holtmannhoz továbbított, végül egy távoli lövéssel bevette a jobb felső sarkot, így a 8. percben már 0-2-es eredmény szerepelt a Signal Iduna Park kijelzőjén.

A túloldalon sem maradt unalmas a találkozó, Wolf beívelését ugyanis Gamboa kézzel állította meg. Döntés nem született, így a VAR lépett közbe, és büntetőt ítéltek végül a BVB-nak. Haaland állt a labda mögé, aki a jobb alsó sarkot lőtte ki a 18. percben. Három perccel később Brandt előtt volt remek lehetőség az egyenlítésre Bellingham passzából, de Riemann ismét védeni tudott. A 27. percben járva Akanji és Haaland remek összjátékának köszönhetően Reus egyedül maradt a VfL kapusával szemben, de Riemann újra bravúrt mutatott be, és megmentette csapatát az egyenlítéstől.

Két perccel később a videóasszisztens Welz újra munkához kellett, hogy lásson, miután újfent kezezés történt a Bochum büntetőterületén belül – ezúttal Rexhbecaj volt a vétkes. Újfent Haaland állt a labda mögé, és újra hasonló lövést végzett el a bal lábával, ezúttal viszont a bal alsó sarokba lőtt, amivel kiegyenlített a 29. percben. Riemannt viszont ez sem zavarta meg, és óriási formát mutatva akadályozta meg előbb Wolfot (35′), majd Zagadou-t (38′) abban, hogy a BVB mehessen előnnyel a szünetre.

A második játékrész hasonló séma alapján zajlott tovább, mindkét fél hatalmas területeket hagyott a másiknak. A tizenöt perces pihenő Riemann lendületét nem törte meg: Bellingham bólintotta le Wolf ívelését Haaland elé, de ezúttal a fiatal norvég nem tudta legyőzni az ellenfél kapusát lövésével. 58 perc telt el eddigre, és ez volt a dortmundiak 13. lövése már… a 14. azonban újra utat talált a kapuba: Bynoe-Gittens játszott meg egy remek labdát az előretörő Reus felé, aki szélről adott be Haalandnak – a gólvágó lövését éppen saját maga blokkolta, és ez a megpattanás elég volt ahhoz, hogy megzavarja Riemannt, így Haaland mesterhármasával megfordult az állás.

A Borussia dominált, de a Bochum egyre veszélyesebbnek tűnt az előretöréseivel, különösen Antwi-Adjei. A VfL középpályása előtt óriási lehetőség adódott az egyenlítésre a 70. perchez érve, de nem járt végül sikerrel. A túloldalon Reus hibázott el egy lehetőséget a 80. percben, amivel lezárhatta volna a mérkőzést, ehelyett viszont Pantovic maradt túlságosan szabadon a jobbszélen, majd Locadia nyert egy párharcot Akanjival szemben, aki így közelről ki tudott egyenlíteni a 81. percben. Nem sokkal később újabb büntetőre készülhettek a játékosok, ugyanúgy kezezés miatt, de ezúttal a Bochum javára, a vétkes most Witsel volt. Pantovic állt a labda mögé, aki nem hibázott, így beállította a 4-3-as végeredményt a Bochum javára, akik elvihették a 3 pontot a Signal Iduna Parkból.

A mérkőzés videós összefoglalója: