HIVATALOS: Nico Schlotterbeck a BVB játékosa!

Hivatalossá vált a transzfer, amit már pedzegetnek egy ideje: a 22 éves Nico Schlotterbeck a 2022/23-as idénytől a Borussia Dortmund játékosa! A 191 centiméter magas középhátvéd a jelenleg negyedik helyen álló SC Freiburgtól érkezik. Schlotterbeck a mai napon vett részt Dortmundban az orvosi vizsgálaton, és 2027. június 30-ig szól szerződése.

“Nico Schlotterbeck egy fiatal, német válogatott játékos, aki remekül fejlődik. Az ő karaktere tökéletesen illeszkedik a Dortmundéhoz.” – mondta róla Michael Zorc sportigazgató, aki néhány hétig tölti még be tisztségét. Utóda, Sebastian Kehl hozzátette: “Nico pályája egy kicsit az enyémre emlékeztet, hiszen én is a Freiburgtól érkeztem ennyi idősen fiatal, válogatott játékosként. Remélem, hogy Dortmund új otthonává fog válni csakúgy, mint ahogy egykoron nekem is. Nico még nem egy kész játékos, de kétségkívül hatalmas potenciál van benne. Megannyi ajánlata közül nem azt választotta, ami anyagilag a legjobban megéri neki, hanem azért jött hozzánk, hogy folytathassa a fejlődését futballistaként. Nagyon örülünk annak, hogy Nico egyértelmű üzenetet küldött azzal, hogy egy hosszútávú szerződést írt alá a Borussia Dortmunddal.”

Schlotterbeck 53 mérkőzésen lépett pályára az SC Freiburg színeiben, illetve 18 találkozón játszott az Union Berlin színeiben az előző idényben, ahol kölcsönjátékosként szerepelt. Tavaly márciusban a válogatottban is bemutatkozott a felnőttcsapatban Schlotterbeck. Jelenlegi klubjával azért küzd, hogy bejuthassanak jövőre a Bajnokok Ligájába, május 21-én pedig a Lipcsével fognak megmérkőzni a berlini Olimpiai Stadionban a Német Kupa döntőjének keretében.

“Miután minden érintett féllel egyeztettünk, úgy döntöttem, hogy a mai napon bejelentem az átigazolásomat a Borussia Dortmundba, ami 2022 nyarától lép életbe. Ezzel egyértelműsíteni szerettem volna a kialakult helyzetet mind az SC Freiburg, mind a Borussia Dortmund, mind pedig a magam számára. Fontos számomra, hogy képes legyek teljes erővel a maradék három mérkőzésünkre koncentrálni az SC Freiburggal, ami reményeim szerint sikeres lesz. Ezt követően pedig izgatottan várom az új feladataimat a Borussia Dortmunddal.”

Schlotterbeck a második érkezője lesz a BVB védelmének. Pár héttel ezelőtt szintén egy német válogatott játékos, Niklas Süle érkezését jelentette be a klub, aki a Bayern Münchentől igazol Dortmundba, szintén hosszútávú szerződéssel.