HIVATALOS: Karim Adeyemi a Borussia Dortmundhoz igazolt!

A Borussia Dortmund a tegnapi nap során szerződtette az osztrák RB Salzburgtól a támadó Karim Adeyemit. A 20 éves játékos túl van az orvosi vizsgálatokon, és aláírta szerződését, ami 2027. június 30-ig szól leendő klubjával.

“Karim Adeyemi egy rendkívül tehetséges, fiatal német válogatott játékos, aki erős befejezéseivel és hihetetlen tempójával képes változatosságot hozni a támadójátékunkba” – méltatta a sportigazgató Michael Zorc, majd utóda, Sebastian Kehl hozzátette: “Niklas Süle és Nico Schlotterbeck után egy újabb rendkívül izgalmas játékost szereztünk meg a következő idényre Karim Adeyemi személyében. Mi több, ő egy olyan játékos, aki erősen kötődik a BVB-hez, hiszen fiatalként a Fekete-Sárgáknak szurkolt, és bár volt számos ajánlata Európa topbajnokságaiból, végül minket választott. A sebessége és a gólszerzési hatékonysága lenyűgöző, és bár Karim még csak 20 éves, már így is rengeteget fejlődött és remek szinten áll futballistaként és atlétaként egyaránt, és mi további hatalmas potenciált látunk benne”.

Adeyemi 2021-ben megnyerte válogatottjával az U21-es Európa-bajnokságot, és jelenleg vezeti a góllövőlistát az osztrák Bundesligában 19 találattal. Négy éve játszik a Salzburgban, ez idő alatt hat trófeát nyert (3 bajnoki cím és 3 Osztrák Kupa a mérleg). A jelenlegi szezonban 35 alkalommal játszott a Salzburg színeiben, ezeken 22 gólt és 6 gólpasszt jegyzett a Bundesligában és a Bajnokok Ligáában. 2021. szeptember 5-én debütált a német felnőttválogatottban az Örményország elleni VB-selejtezőn, és meg is szerezte első gólját a nagyok között.

Maga a játékos kiemelte: “Fiatal srácként rajongója voltam a Fekete-Sárgák gyors játékának. Éppen ezért, amint hallottam arról, hogy a Dortmund érdeklődik irántam tudtam, hogy szeretnék aláírni hozzájuk. Tudatosan döntöttem úgy, hogy hosszútávra köteleződök el, mivel meg vagyok győződve arról, hogy egy rendkívül izgalmas csapatot fogunk alkotni, és a lenyűgöző szurkolók támogatása mellett képesek leszünk versenyképesen teljesíteni, és az elkövetkező években trófeákat nyerni.”