A BVB fordított, 2-1-re győzte le a Herthát

2-1-es hazai sikerrel fejezte be a 2021/22-es idényt a Borussia Dortmund, miután a félidei 1-0-s hátrányt Erling Haaland és Youssoufa Moukoko találataival meg tudta fordítani – utóbbi játékos ráadásul nem sokkal becserélését követően volt eredményes.

A mérkőzés előtt számos szereplője a Dortmundnak búcsúztatásra került, és az első 15 percig ez volt a legfőbb látványosság. A BVB uralta a mérkőzést, de kapura lőni nem tudott. Az első érdemleges megmozdulás rögtön büntetőt eredményezett, miután a Hertha betörését Zagadou akadályozta meg, ám Belfodilt szabálytalanul állította meg, így Stieler büntetőt ítélt. Noha döntését megváltoztatta lesre, végül Stieler és a kölni asszisztensek is visszanézték a felvételeket, és három perc tanulmányozás után a büntető lett az érvényben maradó ítélet. Wolf adott egy tippet Bürkinek, aki a jobb sarok felé vetődött, és bár az irányt jól találta el, a labdát nem tudta elérni, az élesen lövő Belfodil így megszerezte a berlinieknek a vezetést a 18. percben.

Bármennyire is vitatható volt a büntető, a Fekete-Sárgák játéka előtte és utána is lassú volt. Noha 78%-is labdabirtoklással bírtak, a csapat első gólszerzési lehetőségére nem sokkal a félidő előtt került sor, Brandt kísérlete azonban szélesnek bizonyult, és elkerülte a kaput.

Öt perccel a fordulás után a csereként beállt Bynoe-Gittens felgyorsította a játékot, és remek összmunkát végzett Brandttal, aki rögtön be is tudta játszani a labdát a büntetőterületen belülre, ahol az előretörő Reus elpöckölte a labdát Lotka mellett, ám egy megcsúszás miatt nem talált utat a hálóba a játékszer. Összességében azonban a mélyebb területeken hiányzott a pontos játék. A következő lehetőséget egy szabadrúgás szolgáltatta, a 64. percben Guerreiro lőhetett 18 méterről, ám az elakadt a sorfalban, miután egy berlini játékos karjával hozzáért. Stieler csak a videóasszisztens Brand közbenjárására vetett többszöri pillantást a visszajátszásra, majd megadta a büntetőt, amit négy perccel az incidens után a távozó Erling Haaland értékesített, kiegyenlítve ezzel az állást.

A szurkolók elemükben voltak és hihetetlen légkört teremtettek, ezzel is próbálva hajtani a csapatot előre. A mérkőzés egyirányúvá vált, de a BVB így is kevés helyzetből tudott csak kapura lőni. Rose megpróbált cserével belenyúlni a mérkőzésbe, és Witsel helyére Moukokót küldte fel, aki első labdaérintésből be is talált: Bellingham gyönyörű passzából a 17 éves játékos éles szögből a jobb kapufa belső oldalát találta el, amiről a hálóba pattant a játékszer a 84. percben. A Hertha ekkor már mindent be kellett, hogy dobjon, és a ráadás második percében Belfodil el is találta a kaput, balszerencséjére viszont az oldalhálót érintette csak a labda. A mérkőzés fergeteges zárásában már igazi futballt kevéssé lehetett látni, a labda másodpercenként változtatta pozícióját, hol az egyik, hol a másik csapat birtokolta, ám gól nem született, így 2-1-es hazai sikerrel búcsúztatta el ezt az évet a Borussia Dortmund.

A mérkőzés videós összefoglalója: