HIVATALOS: Edin Terzic az új vezetőedzőnk!

A Borussia Dortmund klubon belülről oldotta meg az edzőkérdést: a 39 éves Edin Terzic, aki korábban megnyerte a Német Kupát a klubbal ideiglenes edzőként a kettővel ezelőtti kiírásban, majd a Fekete-Sárgák frissen kinevezett technikai vezetőjévé vált, most újra a kispadra ül a felnőttcsapatban az új idényt megelőzően. Terzic három évre írt alá, szerződése 2025. június 30-ig szól.

“Az előző hétvégén számos intenzív megbeszélést tartottunk Edin Terziccsel, és meggyőződtünk arról, hogy az ő személyisége megfelelő a BVB számára. Edin ismeri a klubot, a környezetünket, fontos lánccszeme a csapatnak és azoknak a területeknek, amelyeket finomhangolni szeretnénk annak érdekében, hogy sikeres futballal örvendeztethessük meg a szurkolóinkat. A 2022/23-as szezon egy új sportkezdetet jelent. Ezt közösen, nagy kedvvel és szenvedéllyel fogjuk elindítani” – mondta a kinevezés előtt álló új sportigazgató, Sebastian Kehl.

Ein Terzic elmondta: “Mostanra bizonyára sokan tisztában vannak azzal, milyen különleges az én életemben a Borussia Dortmund. Ezért szeretném kifejezni őszinte köszönetemet Aki Watzkénak, Michael Zorcnak és Sebastian Kehlnek azért a bizalomért, amit belémfektettek, és amiért rám bízták ezt az óriási felelősséggel bíró munkát. Mindent megteszünk, ami csak az erőnkből telik azért, hogy a csapatot, az egész klubot sikeressé tegyük.”

A Borussia Dortmund a következő napokban tárgyal a leendő edzői stáb összetételéről.