HIVATALOS: Salih Özcan a Borussia Dortmundba igazolt!

A Borussia Dortmund újabb érkezőt jelentett be Niklas Süle (FC Bayern München), Nico Schlotterbeck (SC Freiburg) és Karim Adeyemi (RB Salzburg) után a 2022/23-as idényre. A 24 esztendős, török válogatott Salih Özcan érkezik az FC Köln csapatától.

Özcannak számos választási lehetősége volt mind hazai, mind nemzetközi téren, és már az orvosi vizsgálatokon is túl van Dortmundban, ahol 2026. június 30-ig írt alá.

“Salih Özcan egyike volt a feltörekvő csillagoknak az elmúlt idény során, és kulcsfontosságú szereplője volt a remekül teljesítő Kölnnek, mint védekező középpályás. Ő egy olyan játékos, aki a szerelésekben és a levegőben is rendkívül erős – olyan figura, aki készen áll arra, hogy elvégezze a piszkos munkát, és aki megalkuvást nem ismerően tesz meg mindent a csapata sikeréért. Az ő mentalitása és erőnléte intelligenciával párosul, ez pedig a csapatunk javát szolgálja majd.” – mondta el róla Sebastian Kehl leendő sportigazgató.

A birkózócsaládba született, Kölnben élő játékos végigmászta a szamárlétrát a német válogatott ifjúsági soraiban az U15-től kezdve, mára már viszont a török felnőttválogatott tagja, ahol 2022 márciusában már debütált is. 2017-ben a DFB Özcant jutalmazta meg a Fritz Walter-medállal, ami a legjobb német ifjúsági játékosnak jár az adott esztendőben. 2020-ban pedig kulcsfigurája volt az U21-es Európa-bajnoki címet nyerő német válogatottnak.

Maga az érintett úgy nyilatkozott: “Az 1. FC Köln a szülővárosom klubja, és rengeteget köszönhetek nekik. Nagyon kevés klub volt, akikért elhagytam volna az otthonom. A Borussia Dortmund energiája, amit egyértelműen érezni lehet, valamint a lehetőség, hogy rendszeresen a Bajnokok Ligájában játszhassak vezetett el végül a döntésemig. Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy a BVB színeiben folytatódik a fejlődésem több, mint 81.000 szurkoló előtt, és hogy segíthetem a csapatot a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában egyaránt a játékommal. Rendkívül ambíciózus vagyok, és mindent bele akarok adni a pályán és azon kívül.”